Δεν θα απαγορεύεται η μέσω Διαδικτύου πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων

Ως το τέλος Ιουλίου θα έχουν καταβληθεί οι εφημερίες των γιατρώνΩς το τέλος του Ιουλίου θα έχουν καταβληθεί οι εφημερίες των γιατρών, όπως δήλωσε στην Βουλή ο υπουργός Υγείας κ. Άδ. Γεωργιάδης. Μάλιστα ανέφερε ότι ήδη είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα στην οποία έγιναν οι σχετικές συνεννοήσεις.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι σε δύο μήνες θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με την οποία όσοι έχουν άδεια φαρμακείου και on-line σύστημα θα μπορούν να πωλούν μέσω Διαδικτύου μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Η σχετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί ως τροποποίηση στο πολυνομοσχέδιο. Ο υπουργός Υγείας επικαλέστηκε σχετική κοινοτική οδηγία που έχει κυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο, λέγοντας ότι αποτελεί δεσμευτικό πλαίσιο για τη χώρα μας.

Απαντώντας δε στις αιχμές που διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ν. Κακλαμάνης για τους απόντες υπουργούς από τη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου, είπε ότι «όχι μόνο δεν είμαστε απρόθυμοι να υπερασπιστούμε την πολιτική μας αλλά ακριβώς το αντίθετο, θα την υπερασπιστούμε με το παραπάνω»«Νομοθετούμε όχι κρυπτόμενοι, αλλά ερχόμενοι εδώ για να υπερασπιστούμε την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.