Μετά τις αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ που δήλωσαν ότι θα την καταψήφιζαν

Απέσυρε η κυβέρνηση τη διάταξη για τις αποζημιώσεις στην ΕΡΤΑπέσυρε η κυβέρνηση την διάταξη (άρθρο 108) του πολυνομοσχεδίου που προέβλεπε την καταβολή αποζημιώσεων στους απολυμένους εργαζομένους της ΕΡΤ Α.Ε. πάνω από το πλαφόν των αποζημιώσεων που δίνονται στις ΔΕΚΟ.

Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κ.Ο. της ΝΔ οδήγησαν τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα στο να ανακοινώσει ότι η διάταξη αποσύρεται προσωρινά, θα επαναδιατυπωθεί και θα κατατεθεί στη Βουλή από τον αρμόδιο υπουργό. Είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο με τους βουλευτές της ΝΔ να συγκεντρώνουν υπογραφές κατά της επίμαχης ρύθμισης, ενώ υπέρ της απόσυρσής της τάχθηκε ανοιχτά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Μ. Βορίδης, ο οποίος δήλωσε από του βήματος της Βουλής ότι ψηφίσαμε περικοπή συντάξεων του ΟΓΑ ύψους 50 εκ. ευρώ, δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την καταβολή αποζημιώσεων κατά επιπλέον 80 εκ. ευρώ.

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ι. Τζαμτζής είπε: «Θα δώσουμε 80 εκατ. ευρώ επιπλέον, την ώρα που μέχρι τώρα λέγαμε ότι η ΕΡΤ είναι δημόσιος τομέας; Ξεχάστε το, κύριοι υπουργοί. Σας το λέω ευθύς εξαρχής. Ξεχάστε το! Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Τα λεφτά αυτά χρειάζονται για να καλυφθούν άλλες τρύπες».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι «γαλάζιοι» βουλευτές που εμφανίζονταν πρόθυμοι να υπογράψουν κατά της διάταξης ήταν περί τους πενήντα, ενώ εάν η κυβέρνηση δεν την απέσυρε φέρονταν διατεθειμένοι να ζητήσουν να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία.

Σημειώνεται ότι το θέμα έθεσε εμμέσως και ο εισηγητής του ΠαΣοΚ κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος διερωτώμενος: «Ο υπάλληλος της ΕΡΤ θα πάρει 80.000 ευρώ αποζημίωση και μετά από λίγες ημέρες θα επαναπροσληφθούν στην ΕΡΤ με αορίστου χρόνου;».

Όταν ο κ. Στουρνάρας ανακοίνωσε την απόσυρση της ρύθμισης, οι βουλευτές της ΝΔ ξέσπασαν σε παρατεταμένα χειροκροτήματα, κάτι που σχολίασε αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Π. Κουκουλόπουλος κάνοντας λόγο για «πανηγύρια» και είπε ότι «σας είχαμε προειδοποιήσει πως το μαύρο ήταν μονομερής ενέργεια και σας είχαμε προτείνει εκκαθάριση εν λειτουργία».

Έντονα αντέδρασε η αξιωματική αντιπολίτευση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος κ. Π. Λαφαζάνη να κάνει λόγο για «κακόγουστο θέατρο» και «άθλια παιχνίδια παζαριών και ανταλλαγών πάνω σε απολυμένους ανθρώπους».

«Τώρα χαίρεστε που τους κόβετε και την αποζημίωση. Αν ήταν δυνατόν και μηδέν αποζημίωση να τους δίνατε, θα σηκωνόσασταν όρθιοι και θα χειροκροτούσατε μέχρι το βράδυ», είπε απευθυνόμενος προς τους ενθουσιασμένους βουλευτές της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι «οι 2500 εργαζόμενοι δεν ζητάνε μεγαλύτερη αποζημίωση, αυτό που ζητάνε είναι δουλειά, να δουλέψουν θέλουν». Ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έφερε την διάταξη αυτή «για να παίξει με την ακροδεξιά της». «Πετάτε τους εργαζόμενους στο δρόμο. Ουδέποτε σε μια νύχτα δεν ελήφθη μια τέτοια απόφαση από το Δημόσιο. Λυπάμαι για το παραλήρημά σας. Υπερφαλαγγίζετε την πιο ακραία πτέρυγα της δεξιάς», συμπλήρωσε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.