«Η Ελλάδα είναι η μεγάλη κερδισμένη της θερινής σεζόν», γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η οποία επικαλείται στοιχεία ταξιδιωτικών πρακτορείων. «Οι Γερμανοί ταξιδεύουν πάλι περισσότερο και ιδιαίτερα δημοφιλής είναι φέτος η Ελλάδα» εκτιμά ο εκπρόσωπος του ομίλου Thomas Cook, Ματίας Μπράντες. «Η Ελλάδα έχει ανακάμψει από την κρίση του παρελθόντος έτους και εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς – τουλάχιστον όσον αφορά την τουριστική βιομηχανία. Η χώρα είναι ο μεγάλος νικητής του καλοκαιριού» σχολιάζει.

Αυξημένη ζήτηση για τουριστικά πακέτα καταγράφει και η TUI. Ο μεγαλύτερος Tour Operator της Ευρώπης θέλει την Ελλάδα στην τρίτη θέση των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών. Στην κορυφή των προτιμήσεων είναι η Μαγιόρκα, επισημαίνει η εκπρόσωπος της TUI, Άνια Μπράουν. Παρόμοια είναι η εικόνα που δίνει η l’tour. Η εκπρόσωπος του εξειδικευμένου στα πακέτα «τελευταίας στιγμής» τουριστικού ομίλου, Νίνα Μάγιερ, υπογραμμίζει ότι «οι τρεις πιο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί της l’tour είναι η Μαγιόρκα, η Ελλάδα και η Τουρκία».

Η Ελλάδα παρότι στη τρίτη θέση, θεωρείται νικήτρια λόγω της αυξητικής τάσης που καταγράφει σε τουριστικά πακέτα. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, κάποιοι τουριστικοί όμιλοι καταγράφουν αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα σε ποσοστό που υπερβαίνει το 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Εντυπωσιακό είναι ότι αύξηση σημείωσε και η ζήτηση τουριστικών πακέτων για το φθινόπωρο. Όπως αναφέρει η εταιρεία ερευνών καταναλωτικής συμπεριφοράς GfK, τον Ιούνιο ο τζίρος των εκτός σεζόν κρατήσεων στα ταξιδιωτικά γραφεία αυξήθηκε κατά 16% σε σχέση με τον Μάιο. Και στις εκτός σεζόν κρατήσεις σημειώνεται αύξηση της ζήτησης για ελληνικούς προορισμούς. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι οι ταραχές στην Αίγυπτο ευνοούν τους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς και κυρίως την Ισπανία, την Τουρκία και την Ελλάδα.

welt

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.