Ο 34χρονος επιθετικός δήλωσε ότι στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα σταματήσει το ποδόσφαιρο

ΠΑΟΚ: Ο ανανεωμένος Βούκιτς υπόσχεται καλύτερη σεζόνΓια όλα όσα βίωσε στο πρώτο εξάμηνο παραμονής του στη Θεσσαλονίκη ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και όλα όσα περιμένει να έρθουν την επόμενη σεζόν μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου που παρακολουθούν το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας στην Αυστρία ο κροάτης επιθετικός Ζβόνιμιρ Βούκιτς.

Ο 34χρονος επιθετικός διαπρέπει ως σήμερα στις προπονήσεις, πείθει τον νέο τεχνικό της ομάδας κ. Χουμπ Στέφενς ότι είναι ικανός και έχει ακόμα τις απαραίτητες δυνάμεις για να διεκδικήσει θέση βασικού και ελπίζει σε κάτι καλύτερο από πέρυσι, διάστημα κατά το οποίο δεν παρουσίασε τον καλό εαυτό του. Πάντως αποκάλυψε ότι μετά το τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Ιδού όσα είπε ο Βούκιτς:

– Για το ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση:

«Καταρχήν είχαμε μόνο 20 μέρες διακοπές κι αυτό είναι ένα διάστημα που δε σε αφήνει να χάσεις εντελώς τη φόρμα σου. Όλο όμως το διάστημα των διακοπών, έκανα ένα ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Είχα μια πολύ περίεργη σεζόν πέρυσι, αυτή πιθανότατα θα είναι η τελευταία μου και θέλω να την ευχαριστηθώ και να κερδίσουμε κάτι με τον ΠΑΟΚ! Αυτή τη στιγμή όντως αισθάνομαι πολύ καλά κι έχουμε 15 μέρες ακόμη μέχρι τα επίσημα ματς. Τότε νομίζω ότι θα είμαι πολύ κοντά στο 100%».

– Για το πόσο καλύτερος μπορεί να είσαι από πέρυσι:

«Σίγουρα θα είμαι καλύτερος από πέρυσι αν είμαι υγιής. Είμαι έμπειρος παίκτης, ξέρω να διαχειρίζομαι τον εαυτό μου και η προετοιμασία είναι κάτι που μου έλειψε πέρυσι. Από εκεί και πέρα, θέλω να κερδίσουμε κάτι με τον ΠΑΟΚ, ακόμη και η συμμετοχή σε ομίλους της Ευρώπης, ιδανικά το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ακόμη και το Γιουρόπα, είναι κάτι που μας αξίζει. Θέλω να απολαύσω την τελευταία μου σεζόν. Ξέρετε, μου έχει λείψει το πραγματικό ποδόσφαιρο, με πάθος στον αγωνιστικό χώρο και την κερκίδα. Στην Τούμπα ζω μετά από χρόνια τι θα πει ποδόσφαιρο… Καμία σχέση με Ουκρανία ή Ρωσία. Θέλω λοιπόν, έστω αν ήρθα αργά στη Θεσσαλονίκη, να βοηθήσω όπως μπορώ την ομάδα να έχει μια καταπληκτική χρονιά».

– Για το πόσο μακριά είναι ΠΑΟΚ από την κατάκτησή του πρωταθλήματος:

«Είχαμε μια απόσταση που έπρεπε να διανύσουμε και με τους νέους παίκτες που ήρθαν, τον μεγάλο προπονητή και τη γενικότερη οργάνωση, είμαστε σε αγωνιστικό επίπεδο πιο κοντά στον Ολυμπιακό. Αυτά φυσικά δεν είναι τα μοναδικά που χρειάζεσαι για να κερδίσεις έναν τίτλο, είμαι από την Σερβία και νομίζω ότι ξέρω ότι υπάρχουν κι άλλες βασικές… λεπτομέρειες για να κερδίσεις έναν τίτλο. Ο ΠΑΟΚ με τον Ιβάν Σαββίδη όμως είμαι σίγουρος ότι θα κάνει τα βήματα που χρειάζονται για να φτάσει στους τίτλους».

– Για τις επαφές του με μεγαλομέτοχο Ιβαν Σαββίδη και πώς τελικά έγινε μεταγραφή του:

«Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω από που, αλλά ο κ. Σαββίδης με είχε σε μεγάλη εκτίμηση χωρίς να γνωριζόμαστε νωρίτερα. Επειδή είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει το ποδόσφαιρο, ίσως με παρακολουθήσει στο ουκρανικό πρωταθλήματος ή σε αγώνες της Εθνικής της χώρας μου. Έκανε πρώτα επαφή με τον ατζέντη μου και με μένα με τον ίδιο, πράγμα που ήταν πολύ τιμητικό. Δέχθηκα την πρότασή του αμέσως».

– Για το πώς οι Σέρβοι της Παρτιζάν αντιλαμβάνονται την φιλία με τον ΠΑΟΚ και αν αυτή αφορά μόνο τον κόσμο ή όλο τον σύλλογο:

«Φυσικά είναι κάτι που ξεκίνησε από τους οπαδούς, αυτοί αδερφοποιήθηκαν, εδώ και πολλά χρόνια. Όμως πλέον όλοι όσοι παίζουν στην ομάδες αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει. Καταρχήν έχουμε παίξει πάρα πολλά φιλικά, θυμάμαι το πρώτο πάνω από δέκα χρόνια πριν αν θυμάσαι καλά. Αλλά ακόμη και σε αγώνες της Παρτιζάν, έβλεπα σημαίες και πανό ΠΑΟΚτσήδων, όπως τώρα βλέπω στην Τούμπα σέρβικα. Πολλοί ήρθαν πέρυσι όσο βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη και με είδαν».

– Για το αν αγχώνεται ή ανυπομονεί για την βασική ενδεκάδα:

«Είμαι ένας άνθρωπος πλέον που έχω παίξει πολλά μεγάλα παιχνίδια και σε τοπ επίπεδο και με την Εθνική ομάδα. Δεν με αγχώνει κάτι. Έχουμε έναν μεγάλο προπονητή κι εκείνος θα αποφασίσει. Εγώ θέλω να είμαι καλά σωματικά και εφόσον μου ζητηθεί να δώσω την εμπειρία μου και τα χαρακτηριστικά μου για να βοηθήσω την ομάδα. Πιστεύω ότι θα είμαστε όλοι σε πολύ καλή κατάσταση».

– Για το πάθος που τον χαρακτηρίζει όταν αγωνίζεται:

«Έπαιξα πολλά χρόνια στην Ουκρανία κι εκεί παίζαμε σε πολύ “κρύα” ατμόσφαιρα, ακόμη και σε αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ, ή σε ντέρμπι. Δεν αντέχω έτσι το ποδόσφαιρο, για μένα ήταν πολύ καλά σε οικονομικό επίπεδο, αλλά… δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό. Είμαι Σέρβος, είμαι Παρτιζάνος, ξέρω τι σημαίνει καυτή ατμόσφαιρα. Όταν μπήκα στην πρώτη μου φορά στην Τούμπα, πριν μπω στο γήπεδο, ο κόσμος χωρίς να μ’ έχει δει, φώναξε το όνομά του. Ειλικρινά σηκώθηκε η τρίχα μου λες και ήμουν 18 χρονών και ξεκινούσα ξανά το ποδόσφαιρο. Σκέφτηκα ότι πρέπει να μπω και να σκοράρω και να πάω να πανηγυρίσω με τον κόσμο. Αυτό έκανα πάντα στην Παρτιζάν και την Εθνική, αυτό μου βγαίνει στον ΠΑΟΚ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο για μένα! Όχι, δεν θέλω να αποδείξω κάτι για μένα, δόξα τω Θεώ, έπαιξα σε υψηλό επίπεδο, σε μεγάλα ματς, θα μπορούσα να παίζω στην Ισπανία, αλλά οι Ουκρανοί μόνο μπορούσαν να πληρώσουν και να με αγοράσουν. Θέλω να ανταποδώσω την αγάπη στους ΠΑΟΚτσήδες, να κερδίσουμε κάτι, να με θυμούνται ευχάριστα».

– Για τα περυσινά πλέι οφ και αν είναι ικανοποιημένος με όσα έδωσε:

«Φυσικά και μπορώ παραπάνω! Είχα τρομερά δύσκολη σεζόν, χωρίς προετοιμασία, χωρίς συμμετοχές και από τον Φεβρουάριο στον ΠΑΟΚ προσπαθούσα να βρω ρυθμό, είχα τραυματισμούς, δεν τα κατάφερα. Ακόμη και στα πλέι οφ έπαιξα τραυματίας στα τελευταία ματς, με δική μου ευθύνη, επειδή καταλάβαινα ότι πρέπει όλοι να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και την κούραση. Τώρα ξεκινάω με πολύ καλύτερους οιωνούς, σωματικά είμαι καλά και θα είμαι σίγουρα καλύτερος. Πάνω απ΄ όλα η υγεία».

– Για την πίεση που δέχτηκε η ομάδα πέρυσι από τους οπαδούς της:

«Όντως δεχτήκαμε μεγάλη πίεση, που για μένα είναι και φυσιολογική σ΄ αυτές τις ομάδες. Κάποιες φορές σε λιγότερο έμπειρους ποδοσφαιριστές μπορεί να είναι ανασταλτικός παράγοντας. Εμείς πρέπει να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά να διαχειρίζονται την πίεση και να μην αισθάνονται ανασφαλείς. Όλα τα παιδιά στον ΠΑΟΚ βρίσκονται εδώ επειδή είναι πολύ καλοί παίκτες, αλλά δεν αντιδρούν όλοι το ίδιο στην μεγάλη πίεση. Νομίζω φέτος δεν θα έχουμε τέτοια φαινόμενα».

– Για το πώς προετοιμάζεται πριν από παιχνίδια με μεγάλη πίεση:

«Διαβάζω βιβλία μόνο, δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο. Βιβλία και αυτοσυγκέντρωση. Στην Σερβία έχουμε μόνο δυο μεγάλα παιχνίδια το χρόνο, αν χάσεις, πρέπει να περιμένεις έξι μήνες να εξιλεωθείς. Όλος ο κόσμος, ο Τύπος, δημιουργούν συνθήκες τεράστιας πίεσης κι εγώ τη διαχειρίζομαι έτσι. Διαβάζοντας!».

– Για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου:

«Είναι μια χαρά! Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, μεγάλα ταλέντα, που όμως θέλουν πολλή δουλειά, αλλά δεν είναι άσχημο το επίπεδο. Ξέρω ότι βρισκόμαστε σε κρίση και δεν είναι όπως ήταν, αλλά υπάρχουν τα υλικά να αναπτυχθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς και ο Ολυμπιακός είμαστε δυνατοί σε όλους τους τομείς, αλλά βλέπεις και άλλες ομάδες να είναι σε καλό δρόμο».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.