Εξιχνιάστηκαν 10 περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης

Σύλληψη για εξαπάτηση γιατρών, φαρμακοποιών και ΕΟΠΥΥΈνας 43χρονος αγρότης συνελήφθη στην  Καλαμάτα με την κατηγορία ότι έκανε απάτες κατ’ εξακολούθηση σε βάρος φαρμακοποιών, γιατρών, καθώς και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ εξιχνιάστηκαν δέκα περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης, σε βάρος φαρμακοποιών και γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. Επιπλέον, εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής, φαρμάκων, κουπονιών φαρμάκων, βιβλιαρίων και καρτών ασφάλισης, από νοσοκομεία και φαρμακεία.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από σχετικές καταγγελίες φαρμακοποιών και μάλιστα προειδοποιούσαν τους συναδέλφους τους μέσα από ανακοινώσεις σε ιστοσελίδες.

Ο 43χρονος, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, με τη χρήση κουπονιών φαρμάκων, τα οποία αφαιρούσε από φαρμακεία, συνταγογραφούσε ηλεκτρονικά φάρμακα εξαπατώντας ιατρούς. Μάλιστα για να μη εμφανίζονται τα στοιχεία ταυτότητάς του, χρησιμοποιούσε ΑΜ.Κ.Α. που έβρισκε από κάρτες ή βιβλιάρια ασφάλισης νοσηλευόμενων, τα οποία αφαιρούσε από νοσοκομεία της Πελοποννήσου.

Πιο αναλυτικά ο 43χρονος, από τις αρχές του 2013, αφού πήγαινε σε φαρμακεία σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, αποσπούσε αυτοκόλλητα κουπόνια, τα οποία είναι επικολλημένα σε φάρμακα ή σε ορισμένες περιπτώσεις προμηθεύονταν τα φάρμακα χωρίς να καταβάλει το αντίτιμο, με το πρόσχημα ότι θα τα συνταγογραφούσε και θα επέστρεφε τα κουπόνια, χωρίς να το κάνει.

Στη συνέχεια πήγαινε σε γιατρούς, με ειδικότητα που θα μπορούσαν να συνταγογραφήσουν τα φάρμακα που αντιστοιχούσαν στα κουπόνια και ζητούσε να του τα χορηγήσουν, μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. για να μη γίνει αντιληπτός, παρουσίαζε κάθε φορά διαφορετικούς Α.Μ.Κ.Α., τους οποίους έβρισκε από κάρτες και βιβλιάρια ασφάλισης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, που αφαιρούσε από νοσοκομεία και οι οποίοι ανήκαν σε ηλικιωμένα άτομα που νοσηλεύονταν. Για να εξαπατά τους γιατρούς, ισχυριζόταν ότι οι Α.Μ.Κ.Α. ανήκαν σε συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία ήταν κατάκοιτα.

Ακολούθως, με το κουπόνι και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, πήγαινε εκ νέου σε φαρμακεία και αφού ισχυρίζονταν πως είχε αγοράσει τα φάρμακα, λίγες ημέρες πριν, τους έπειθε να του παραδώσουν το αντίτιμο αγοράς αυτών.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής έρευνα, είχε χρησιμοποιήσει τους Α.Μ.Κ.Α. τεσσάρων ατόμων, τους οποίους βρήκε από βιβλιάρια και κάρτες ασφάλισης, που είχε αφαιρέσει από τα νοσοκομεία της Κορίνθου, του Ναυπλίου και της Τρίπολης.

Επιπλέον, προέκυψε ότι είχε εξαπατήσει πέντε φαρμακοποιούς και τέσσερις ιατρούς, ενώ αποπειράθηκε να εξαπατήσει ακόμα έναν φαρμακοποιό, στις περιοχές της Αχαΐας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας και της Ηλείας.

Επίσης, είχε αφαιρέσει δύο κουπόνια φαρμάκων, ένα φάρμακο με το επικολλημένο κουπόνι, ενώ είχε αποπειραθεί να αφαιρέσει ακόμα ένα κουπόνι φαρμάκου, από τέσσερα συνολικά φαρμακεία στην Αρκαδία, στη Λακωνία και τη Μεσσηνία.

Κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί το 2008 και το 2012 από αστυνομικούς στη Μεσσηνία για παρόμοιες πράξεις.

Ο 43χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Καλαμάτας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.