Αυτός ειναι ο χώρος έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου συναντιόντουσαν τακτικά ο 30χρονος Σ.Μ. και ο 30χρονος Α.Τ, που φέρονται να είναι μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς

Τον τελευταίο ένα μηνα και τρεις μέρες, σύμφωνα με το χρόνο που έδωσαν οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής ότι παρακολουθούσαν τους δυο άντρες, λίγες μέρες πριν την αποστολή της προκυρηξης ο Α.Τ. με αυτοκίνητο πήγε στον υπό κατάληψη χώρο “Ναδίρ” και μαζί κατευθύνθηκαν σε αυτόν τον υπαίθριο χώρο έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Συμφωνα με στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, φαίνεται να συνομίλησαν για περίπου 2,5 με 3 ώρες. Αυτό που κάνει εντύπωση στους αστυνομικούς ήταν το γεγονός ότι ο χώρος έμοιαζε με αυτοσχέδιο “σκοπευτήριο”. Χαρακτηριστικά βρέθηκαν πάρα πολλοί τενεκέδες, τρυπημένοι από σφαίρες των 9 και 22 χιλιοστών -όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Κάποιοι χρησιμοποιούσαν τους τενεκέδες ως στόχους για εξάσκηση σκοποβολής.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, συνεννοούνταν κατά τη συνάντησή τους για τις μελλοντικές τους κινήσεις, ίσως για τμήματα και προσθαφαιρέσεις στο κείμενο της προκήρυξης.

Ωστόσο αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αναφέρουν ότι μακροσκοπικά ο γραφικός χαρακτήρας ταιριάζει με ενός εκ των συλληφθέντων. Η αστυνομική εκτίμηση κάνει λόγο για «οδηγίες συγγραφής» που προήλθαν από τις φυλακές, και από εκεί ο ένας συλληφθείς υπαγόρευσε το κείμενο στον δεύτερο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.