Η υιοθέτηση ενός υγιεινού διαιτολογίου δεν σημαίνει στερήσεις και βαρετές γεύσεις

Κρατείστε μακριά τα περιττά κιλάΟι περισσότεροι πιστεύουν ότι η υγιεινή διατροφή είναι βαρετή και δεν δίνει καμία απόλαυση. Αυτό είναι μύθος, διότι η υγιεινή διατροφή, όταν γίνεται σωστά και χωρίς στερήσεις, είναι ιδιαίτερα απολαυστική.

Διαβάστε παρακάτω πώς να τρώτε υγιεινά, χωρίς στερήσεις και χωρίς να ξαναπάρετε τα κιλά που έχετε χάσει…

Διαλέξτε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες: Αυτός είναι ο βασικός κανόνας της υγιεινής διατροφής. Οι φυτικές ίνες «γεμίζουν» το στομάχι για αρκετή ώρα και ενισχύουν το μεταβολισμό σας. Οι τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα φυτικών ινών, είναι πιο γευστικές από αυτές που έχουν λιγότερη.

Συνδυάστε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες σε κάθε σας γεύμα: Ο οργανισμός μας παίρνει περισσότερο χρόνο για να χωνέψει την πρωτεΐνη και τις φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να έχει περισσότερη ενέργεια και να μην αποζητά συχνά γλυκές τροφές.

Δοκιμάστε καυτερά φαγητά: Αποχωριστείτε το αλάτι και υιοθετείστε στη διατροφή μπαχαρικά και καυτερές τροφές. Τα καυτερά φαγητά αυξάνουν τους παλμούς της καρδιάς και τη θερμοκρασία του σώματος, με αποτέλεσμα να καίτε περισσότερες θερμίδες.

Πίνετε πολύ νερό: Πολλές φορές μπερδεύουμε το αίσθημα της πείνας με την αφυδάτωση, γι’ αυτό λοιπόν να πίνετε πολύ νερό (τουλάχιστον 6 ποτήρια τη μέρα).

 

myworld

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.