ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Ενας στους πέντε Ελληνες «λάδωσε» το δημόσιο  Τα σκήπτρα… της διαφθοράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέχει η χώρα μας σύμφωνα με το Παγκόσμιο Βαρόμετρο Διαφθοράς που συντάσσει η «Διεθνής Διαφάνεια» και δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, ενώ ένας στους πέντε Έλληνες παραδέχεται ότι έχει «λαδώσει» δημόσιο υπάλληλο.

Με τον μέσο όρο του δείκτη διαφθοράς, παγκοσμίως, στο 27%, η επίδοση της Ελλάδας βρίσκεται στο 22% του Βαρόμετρου, ποσοστό ακριβώς ίδιο με αυτό της Κολομβίας και χειρότερο από χώρες όπως η Αρμενία (18%), η ΠΓΔΜ (17%), η Αργεντινή (13%) το Ελ Σαλβαδόρ (12%) και η Τζαμάικα (12%).

Υπάρχουν βεβαίως χώρες που το «λάδωμα» απαντάται σε ποσοστά κάτω του 1%, όπως ήταν για το 2012 η Δανία, η Φινλανδία, η Ιαπωνία και η Αυστραλία.

Στην πεντάδα των πλέον διεφθαρμένων κρατών βρίσκεται η Σιέρα Λεόνε με 84%, ακολουθεί η Λιβερία με 75%, η Υεμένη με 74% και η Κένυα με 70%.

Όσον αφορά στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την «πρωταθλήτρια» Ελλάδα ακολουθούν η Κύπρος με 19%, η Ρουμανία με 17%, η Βουλγαρία με 8%, η Ιταλία και η Βρετανία με 5%, η Πορτογαλία με 3% και η Ισπανία με 2%.

Βασικό συμπέρασμα της έρευνας της Διεθνούς Διαφάνειας, η οποία κάλυψε 107 χώρες και 114.000 πολίτες, ήταν ότι η διαφθορά επιδεινώθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο κατά την τελευταία διετία.

ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.