Μερικές χρήσιμες συμβουλές

Διατηρείστε φρέσκο το μαρούλιΥπάρχουν τρία μυστικά που μπορούμε να εφαρμόσουμε, ανάλογα με το πότε σκοπεύουμε να καταναλώσουμε το μαρούλι. Αν το αγοράσουμε ολόφρεσκο και δεν πρόκειται να το καταναλώσουμε άμεσα, το βάζουμε στο ειδικό συρτάρι του ψυγείου, μαζί με ένα σφουγγαράκι των πιάτων το οποίο έχουμε βρέξει, χωρίς να το στραγγίξουμε.

Η υγρασία του θα αντικαταστήσει σε ένα βαθμό την υγρασία που χάνεται από την ψύξη και έτσι το μαρούλι δεν θα μαραθεί τόσο γρήγορα. Στην περίπτωση που το μαρούλι έχει μαραθεί για οποιονδήποτε λόγο, μπορούμε να προσπαθήσουμε να το αναζωογονήσουμε αφαιρώντας τα εξωτερικά του φύλλα που έχουν μαυρίσει ή μαραθεί εντελώς και να βουτήξουμε το υπόλοιπο σε ένα σκεύος με παγωμένο νερό για περίπου μια ώρα. Αν τώρα πρόκειται να το καταναλώσουμε μέσα σε ένα 24ωρο, το πλένουμε και χωρίς να το στραγγίξουμε, το βάζουμε στο ψυγείο έτσι ώστε να διατηρηθεί η υγρασία του.

vita

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.