Οι Πράσινοι δεν ενεργοποίησαν τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του «Baby Shaq»

Μπάσκετ ΠΑΟ: «Τέλος» ο Σοφοκλής ΣχορτσανίτηςΠαναθηναϊκός και Σοφοκλής Σχορτσανίτης δεν θα πορευτούν από κοινού την επόμενη χρονιά. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε σήμερα (5/7) να μην προχωρήσει στην ενεργοποίηση του δεύτερου χρόνου του συμβολαίου (1+1+1) του και έτσι οι Πράσινοι θα συνεχίσουν την αναζήτηση ενός ακόμη σέντερ, που θα πλαισιώσει την ήδη πανίσχυρη «front line» τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Βήματος», οι λόγοι του συναινετικού «διαζυγίου» με τον 28χρονο σέντερ, ήταν καθαρά αγωνιστικοί.

Ο προπονητής των νταμπλούχων Ελλάδος κ. Αργύρης Πεδουλάκης απέδειξε ότι επιθυμεί να δουλεύει με πολύ αθλητικούς παίκτες, επομένως μετά την προσθήκη του Αντώνη Φώτση στο «πυραυλοκίνητο» δίδυμο Στεφάν Λάσμε – Τζέιμς Γκιστ, καθώς και την παραμονή του βοηθητικού Γάιου Σκορδίλη, η παρουσία του Σχορτσανίτη έμοιαζε να μην συνάδει με τον αγωνιστικό σχεδιασμό του «Τριφυλλιού».

Στην Ευρωλίγκα, ο «Baby Shaq» είχε 7,8 πόντους (με 57,6% στα δίποντα και 60,4% στις βολές), 2,3 ριμπαόυντ και 0,9 ασίστ κατά μέσον όρο, ωστόσο η «αχίλλειος πτέρνα» του ήταν τα λεπτά συμμετοχής, που δεν ξεπέρασαν τα 12 κατά μέσον όρο, σε 26 αγώνες (στους ως 9 βασικός), ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα (μ.ό. 7,4 π., 3 ρ. στα πλέι οφ) ο χρόνος συμμετοχής του ήταν 13′ στην κανονική περίοδο και μειώθηκε σε 10′ στα πλέι οφ.

Αυτό επιβεβαιώνει ότι ο θηριώδης σέντερ, αφενός δεν αποτελούσε βασική επιλογή του προπονητή και αφετέρου δεν έπειθε με την απόδοσή του ότι μπορούσε να αυξήσει τον μέσον όρο συμμετοχής του. Επιπροσθέτως, όταν βρισκόταν στο παρκέ, έπαιζε κυρίως η ομάδα για αυτόν, ενώ ο κ. Πεδουλάκης έχει οραματιστεί το ακριβώς αντίθετο για τον Παναθηναϊκό της νέας εποχής, που μετά το εγχώριο «νταμπλ» θα κυνηγήσει εκ νέου την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, τον οποίο ευχαριστεί για την προσφορά του και του εύχεται καλή επιτυχία στον επόμενο σταθμό της καριέρας του».

Σωτηρίου Κώστας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.