Αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους

Εμποροι - Επιχειρηματίες: 500.000 χωρίς υγειονομική περίθαλψηΠερισσότεροι από 500.000 έμποροι-επιχειρηματίες δεν έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ανεξαρτήτων Εμπορικών Αντιπροσώπων Εισαγωγής-Εξαγωγής και Διανομέων.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Δ. Καραμαλάκος, ζητά άμεσες ενέργειες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και των αρμόδιων φορέων καθώς, όπως σημειώνει, τα σοβαρά ασφαλιστικά προβλήματα των εμπόρων-επιχειρηματιών «όχι μόνο παραμένουν χωρίς λύση, αλλά με κάθε νέα τροπολογία πολλαπλασιάζονται».

Ο κ. Καραμαλάκος υπογραμμίζει στη δήλωσή του ότι οι ασφαλιζόμενοι έμποροι-επιχειρηματίες αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όχι μόνο απέναντι στον ασφαλιστικό τους φορέα, αλλά και προς τους προμηθευτές τους, την εφορία ακόμα και την ίδια την οικογένειά τους.

«Την ίδια ώρα απαιτούνται αμέτρητα δικαιολογητικά για την υπαγωγή τους σε οποιαδήποτε ρύθμιση, ενώ επιπλέον προωθείται προς επιβολή η ειδική εισφορά 2 τοις χιλίοις επί του τζίρου των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ του νόμου 3986. Δηλαδή εκείνος που δεν μπορεί να εξοφλήσει τις τακτικές εισφορές του θα εκπληρώσει τις έκτακτες κατά το νομοθέτη» καταλήγει ο κ. Καραμαλάκος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.