Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σοκ από το διατροφικό σκάνδαλο με επικίνδυνες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία που αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη

4 Ιουλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Τόνοι ακατάλληλου κρέατος βοοειδών, γάλατος και τυριού θα έφθανε στα σπίτια ανυποψίαστων πολιτών με τις έγγραφες “ευλογίες” κτηνιάτρων που… υποτίθεται ότι θα τα εξέταζαν για την καταλληλότητά τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, μετά από πληροφορίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή, συνέλαβαν τρία στελέχη, δύο άνδρες και την προϊσταμένη της κτηνιατρικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης που επεδίωκαν χρηματισμό για να μην πιστοποιήσουν σοβαρή νόσο αγελάδων!

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι τρεις κτηνίατροι της συγκεκριμένης υπηρεσίας, απαίτησαν το ποσό των 30.000 ευρώ για να μην πιστοποιήσουν τη νόσο του μελιταίου πυρετού σε μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα εκτροφής 200 αγελάδων, που βρίσκεται στα Νέα Μάλγαρα. Στην περίπτωση προσβολής ζώων με μελιταίο πυρετό, η κτηνοτροφική μονάδα μπαίνει σε καθεστώς καραντίνας και τα ζώα σφαγιάζονται λόγω υψηλής επικινδυνότητας της νόσου για τη δημόσια υγεία.

Η βρουκέλλωση ή μελιταίος πυρετός είναι ένα λοιμώδες νόσημα, το οποίο μεταδίδεται στον άνθρωπο: μέσω της άμεσης επαφής με ιστούς μολυσμένων ζώων, με την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων ζωικής προέλευσης, κυρίως μη ωριμασμένου τυριού ή μη αποστειρωμένου γάλατος. Η βρουκέλλωση προκαλεί: διαλείποντα πυρετό (πυρετός που ανεβαίνει το βράδυ και κατεβαίνει το πρωί), εφίδρωση, ανορεξία, αίσθημα κόπωσης, αρθραλγία (πόνο στις αρθρώσεις). Οι επιπλοκές που μπορεί να υποστεί το άτομο που θα νοσήσει είναι: αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα, οστεομυελίτιδα, δισκοσπονδυλίτιδα, ενδοκαρδίτιδα, μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, πνευμονία, κερατίτιδα ή χρόνια ιριδοκυκλίτιδα, ορχίτιδα.

Η πρόληψη έρχεται απλά “δηλώνοντας” υποχρεωτικά τα κρούσματα σε ζώα προκειμένου να παρέμβουν… οι κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Newsit

This entry was posted on Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2013 at 23:03 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply