Ενας στους οκτώ (12%) δήλωσαν ότι θα ταξίδευαν φέτος στη χώρα για διακοπές, με κίνητρο τον πολιτισμό

Κορυφαία επιλογή των Αυστριακών η Ελλάδα

Κορυφαία επιλογή διακοπών για τον «μέσο Αυστριακό» παραμένει η Ελλάδα καθώς περίπου ένας στους οκτώ (12%) δήλωσαν ότι θα ταξίδευαν εφέτος στη χώρα για διακοπές. Αντίστοιχα, το 10% εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί την Ισπανία και το 9% θα έκανε υπερατλαντικό ταξίδι στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας σε δείγμα 1.000 Αυστριακών, που διεξήγαγε η εταιρία GfK Austria για λογαριασμό της Austrian Airlines, μέλους του Lufthansa Group, κύριο κίνητρο για ένα αεροπορικό ταξίδι είναι ο πολιτισμός της χώρας. Το 42% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι ήθελαν να επισκεφθούν «αξιόλογους πολιτιστικά τουριστικούς προορισμούς». Οι «διακοπές στη θάλασσα» κατέλαβαν τη δεύτερη θέση ως κίνητρο ταξιδιού με ποσοστό 37%, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβαν τα «υπερατλαντικά ταξίδια», με ποσοστό 24%.

«Εχουμε ήδη λάβει υπόψη τα αποτελέσματα αυτά, αυξάνοντας τα δρομολόγια προς Ελλάδα, Ισπανία και ΗΠΑ», δήλωσε ο κ. Κάστερ Μπενζ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Austrian Airlines και αρμόδιος στον τομέα προορισμών, σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα της έρευνας «δεν επιβεβαιώνουν το κλισέ του οκνηρού παραθεριστή που κυρίως ενδιαφέρεται για τον ήλιο και τη θάλασσα».

Το 2012, περίπου 27 εκατ. επιβάτες ταξίδεψαν αεροπορικώς από ή μέσω κάποιου αυστριακού αεροδρομίου, κατά 3% περισσότεροι συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο μέσος Αυστριακός ταξιδεύει 3,5 φορές το χρόνο. Το 37% όσων πραγματοποιούν διακοπές στο εξωτερικό επιλέγει την αεροπορική μετάβαση, ποσοστό που φτάνει στο 56% στις περιπτώσεις όσων ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους. Κατά την επιλογή μιας αεροπορικής εταιρίας, οι Αυστριακοί έθεσαν ως σημαντικότερες προϋποθέσεις την τιμή και την αξιοπιστία. Το 38% των ερωτηθέντων ανέφερε την τιμή ως παράγοντα που επηρεάζει την επιλογή της αεροπορικής εταιρίας, το 17% τα κατάλληλα ωράρια πτήσεων, το 17% την δυνατότητα για απευθείας πτήσεις και το 12% την αξιοπιστία της εταιρίας. Παρόλο που ως κριτήριο επιλογής τέθηκαν και οι υπηρεσίες, η τροφοδοσία δεν αναφέρθηκε.

Σταθερές προοπτικές στα αεροπορικά ταξίδια

Οι Αυστριακοί δήλωσαν ότι στο μέλλον θα εξακολουθήσουν να ταξιδεύουν με τους ίδιους ρυθμούς που ταξίδευαν και στο παρελθόν. Παρόλο που το 20% του συνόλου δήλωσε ότι θα συνεχίσουν τα αεροπορικά ταξίδια, ένα αντίστοιχο περίπου ποσοστό δήλωσε ότι είχαν σκοπό να μειώσουν τη συχνότητα των αεροπορικών πτήσεων. Εν τω μεταξύ, το  60% των συμμετεχόντων από Αυστρία επιθυμεί να διατηρήσει τη συχνότητα των αεροπορικών ταξιδιών τους όπως στο παρελθόν. «Το αεροπορικό ταξίδι εξακολουθεί να είναι ελκυστικό», δήλωσε ο κ. Μπενζ.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.