Υπουργός Υγείας: Καμία εκκρεμότητα με την τρόικα

Όλα καλά τα βρήκε η Τρόικα στην Υγεία, ανακοίνωσε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, αμέσως μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο.

Στις πρώτες δηλώσεις του μπροστά στις τηλεοπτικές καμέρες (ακολουθεί αυτή την ώρα αναλυτική ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον κ. Γεωργιάδη) ο υπουργός δήλωσε ικανοποιημένος καθώς, όπως είπε, «δεν έχει μείνει καμιά απολύτως εκκρεμότητα». Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως υπογράμμισε στους εκπροσώπους των δανειστών ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία περαιτέρω περικοπή στις δαπάνες για την Υγεία, ενώ για το φλέγον θέμα του ΕΟΠΥΥ επανέλαβε ότι η λύση είναι να λειτουργεί στο εξής με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, προκειμένου να μην κάνει ανεξέλεγκτες δαπάνες.

«Η συνάντηση με την τρόικα πήγε πάρα πολύ καλά, ως προς τις προβλεπόμενες πράξεις, δηλαδή τα prior actions που είχαμε, και δεν έχει μείνει καμιά απολύτως εκκρεμότητα. Καταλήξαμε σε πλήρη συμφωνία. Ετέθη το ζήτημα ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμιά περαιτέρω περικοπή στις δαπάνες της Υγείας, καθώς συμφωνήσαμε ότι έχουμε φτάσει στο κατώτατο δυνατό όριο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Για την αντιμετώπιση του ελλείμματος του ΕΟΠΥΥ σημείωσε πως «είναι γνωστό  το μέτρο. Το έχουμε ανακοινώσει. Για τώρα θα γίνει το claw back (μηχανισμός αυτόματων επιστροφών) αλλά προχωράμε σε μια όσο το δυνατόν ταχύτερη αναδιάρθρωσή του, ώστε να λειτουργεί με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια και να μην έχει ανέλεγκτες δαπάνες».

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.