Συγκαλείται στις 12:00, ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, υπό το οικονομικό επιτελείο- Στις 17:00, ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών και στις 19:30 η τρόικα με τον Κυρ.Μητσοτάκη

Πυρετός συσκέψεων τη Δευτέρα με στελέχη της Τρόικας - Αρχίζει εκ νέου ο έλεγχος της ελληνικής οικονομίαςΑρχίζει εκ νέου τη Δευτέρα ο έλεγχος της ελληνικής οικονομίας από τους επικεφαλής της τρόικας, με την κυβέρνηση να επιζητεί να έχουν ολοκληρωθεί τα κείμενα του Μνημονίου και να έχουν λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πριν από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Ωστόσο, έως τότε, υπάρχει δύσκολος δρόμος, καθώς πολλά είναι τα αγκάθια, με σημαντικότερα το δημοσιονομικό κενό που προέρχεται κυρίως από τον εκτροχιασμό των οικονομικών μεγεθών του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων, το χαράτσι στα ακίνητα, τις απολύσεις στο δημόσιο, καθώς και νέες παρεμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Εφόσον επιτευχθεί η συμφωνία με την τρόικα πριν από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, ανοίγει ο δρόμος για τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ, η οποία, όμως, θα εκταμιεύεται σε μικρότερες δόσεις, ανάλογα με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων μέτρων.

Παράλληλα, θα μπορέσει συνεδριάσει και το ΔΝΤ προκειμένου να εγκρίνει το 1,8 δισ. που αναλογεί στο Ταμείο. Διαφορετικά, εάν τον Αύγουστο διαπιστωθεί από το ΔΝΤ ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2013 – 2014, θα εξετάσει, βάσει του καταστατικού του, να διακόψει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα και να εγείρει θέμα νέου «κουρέματος» του δημοσίου χρέους, κάτι που ουδόλως επιθυμεί η Γερμανία.

Σε αυτό το πλαίσιο, του «αγώνα δρόμου», που αρχίζουν τα κυβερνητικά στελέχη, συγκαλείται τη Δευτέρα στις 12:00, ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, υπό το οικονομικό επιτελείο. Στη σύσκεψη, υπό τον Γ. Στουρνάρα, θα μετάσχουν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης και οι υφυπουργοί Υγείας Αντώνης Μπέζας και Ζέτα Μακρή.

Στη συνέχεια, στις 17:00, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών. Ακολούθως, η τρόικα θα έχει συνάντηση στις 19:30 με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκη.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.