Για διχαστικές προθέσεις κάνει λόγο ο πρώην Πρωθυπουργός για τις δηλώσεις Βορίδη ενώ αφήνει αιχμές για τη στάση της ΝΔ την περίοδο της διακυβέρνησής του – Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά – Βενιζέλου

Γ. Παπανδρέου: Κάποιοι αναζητούν υπευθύνους όπου τους βολεύειΣαφείς αιχμές για τη στάση που κράτησε η ΝΔ κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του αφήνει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του, με αφορμή όσα υποστήριξε για τον Ανδρέα Παπανδρέου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

Επιπλέον, αφήνεται να εννοηθεί ότι οι ευθύνες για την κρίση πρέπει να αναζητηθούν στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ που προηγήθηκε της δικής του. Παράλληλα, υπερασπίζεται τη μνήμη και την πολιτική κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου και στέλνει το μήνυμα ότι αντίθετα με τις «διχαστικές διαθέσεις που φανερώθηκαν» μέσα στο Σαββατοκύριακο, «η χώρα χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενωτικό λόγο».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του κ. Παπανδρέου επισημαίνεται ότι «τα στελέχη της ΝΔ, το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με την ψήφο τους για τον προϋπολογισμό στη  Βουλή, αναγνώρισαν ότι, το έλλειμμα του 2009, ήταν 15,6%. Για την ιστορία, ο νυν Πρωθυπουργός το είχε αναγνωρίσει νωρίτερα» και πως «με την ψήφο τους, δηλαδή, αναγνώρισαν  ποιος οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού».

«Σήμερα, μπορούν να υποστηρίζουν ό, τι θέλουν και να αναζητούν υπευθύνους όπου τους βολεύει», σημειώνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται πως «η αλήθεια είναι ότι την ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τη σωτηρία της χώρας, κάποιοι απουσίαζαν και κάποιοι έδωσαν τη μάχη και ανέλαβαν ευθύνες που δεν τους αναλογούσαν, για να μπορούν σήμερα να ομιλούν όλοι εκ του ασφαλούς».

Σχετικά με τις αναφορές για τον Ανδρέα Παπανδρέου και χωρίς να κατονομάζεται ο κ. Βορίδης, αναφέρεται πως «είναι βέβαιο ότι, κανείς δεν μπορεί να περιμένει τη δικαίωσή του από τους προαναφερθέντες. Πώς θα μπορούσε άλλωστε; Όλοι γνωρίζουν ότι, ο Ανδρέας  Παπανδρέου αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Γι’ αυτό συγκρούστηκε με το κράτος της  δεξιάς και με ό, τι κρατούσε σε καθεστώς εξάρτησης την Πατρίδα μας». «Προς τι, λοιπόν, η έκπληξη από  τη στάση τους; Όλα αυτά θα έπρεπε να ανήκουν στους  ιστορικούς», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση του γραφείου του κ. Παπανδρέου, αναφέρεται ότι «δυστυχώς ακούστηκαν πολλά μεγάλα λόγια για ενότητα αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά πίσω από τα λόγια φανερώθηκαν διχαστικές διαθέσεις» που «δεν υπηρετούν τη χώρα», για να σημειωθεί εν συνεχεία πως «η χώρα χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενωτικό λόγο».

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, τονίζεται ότι «σήμερα χρειάζεται το θάρρος να αναγνωρίζει  κανείς απλές αλήθειες, επάνω στις οποίες θα μπορέσουμε να κτίσουμε μια  νέα εθνική ενότητα – για να αντιμετωπισθούν οριστικά όσα κρατούσαν τη χώρα πίσω» και υπογραμμίζεται πως «αν κάτι πρέπει να μείνει από όλα αυτά, είναι η πανηγυρική επαναβεβαίωση  της ανάγκης για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις παντού, για εμβάθυνση της Δημοκρατίας, διαφάνεια, κοινωνική  δικαιοσύνη, ισονομία και κράτος δικαίου». «Ό,τι δηλαδή δεν επιθυμούσε και  φαίνεται ακόμα να μην επιθυμεί η  συντήρηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά – Βενιζέλου με αφορμή τις δηλώσεις Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου
Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Βενιζέλου με αφορμή τις δηλώσεις Βορίδη για τον Ανδρέα ΠαπανδρέουΜίνι κυβερνητική κρίση, πριν συμπληρωθεί μια εβδομάδα πορείας της δικομματικής κυβέρνησης, ΝΔ και ΠαΣοΚ, προκάλεσε η ομιλία του κ. Μ. Βορίδη στο συνέδριο της ΝΔ.

Οι επικριτικές αναφορές του κ. Βορίδη στον Ανδρέα Παπανδρέου, προκάλεσαν την σφοδρή ενόχληση του ΠαΣοΚ που επιτέθηκε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ και χρειάστηκε να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Ευ. Βενιζέλου με τον κ. Αντ. Σαμαρά για να πέσουν οι τόνοι.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό και έθεσε σε έντονο ύφος το θέμα, τονίζοντας ότι τέτοιες κινήσεις δυναμιτίζουν το κλίμα και υπονομεύουν την κυβερνητική πορεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς έδειξε κατανόηση και δεν διαφώνησε με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, τη στάση του οποίου ο ίδιος εκθείασε μόλις προχθές με την ομιλία του κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της ΝΔ.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.