Παγιώνει το προβάδισμα ο Σαμαράς, ανακτά δυνάμεις ο Βενιζέλος, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Κερδισμένοι από την πολιτική κρίση ΝΔ - ΠΑΣΟΚΙκανοποίηση στους φίλους του ΠΑΣΟΚ, απογοήτευση στους οπαδούς της ΔΗΜΑΡ και παγίωση του εκλογικού προβαδίσματος της ΝΔ φαίνεται να δημιουργεί το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η ΝΔ διατηρεί σταθερό το εκλογικό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει στο 1,5% στην παρούσα φάση.

Έτσι, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 20,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 19,4%. Ανοδικά κινείται η Χρυσή Αυγή που παραμένει στην τρίτη θέση με 10,8%. Το ΠΑΣΟΚ ανακτά σημαντικές δυνάμεις και ανεβαίνει στο 6,5% ενώ οι επιδόσεις για τα υπόλοιπα κόμματα είναι 4,6% για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, 4,5% για το ΚΚΕ και 3% για τη ΔΗΜΑΡ.

Σε καθοδική τάση εμφανίζεται να είναι η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του κ. Ανδρέα Λοβέρδου που συγκεντρώνει 1,2%.
Σε ό,τι αφορά την απόφαση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου να συνεχίσει τη συνεργασία με τη ΝΔ, ποσοστό 46% την θεωρεί σωστή, ενώ λάθος την χαρακτηρίζει το 44%.

Οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ είναι εκείνοι που περισσότερο από τους άλλους πολίτες θεωρούν ότι η κυβερνητική συνεργασία θα λειτουργήσει θετικά, καθώς ενώ στο σύνολο της κοινής γνώμης η πλειονότητα, σε ποσοστό 45% πιστεύει ότι θα υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις για το ΠΑΣΟΚ, οι ψηφοφόροι του κόμματος έχουν αντίθετη άποψη και σε ποσοστό 58% πιστεύουν ότι θα λειτουργήσει θετικά για τον πολιτικό τους χώρο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης σκόρπισε απογοήτευση στους φίλους του δικού του χώρου αλλά και στο σύνολο της κοινής γνώμης με την αποχώρησή του από την τρικομματική κυβέρνηση. Το 51% χαρακτηρίζει λανθασμένη την απόφασή του έναντι του 37% που τη θεωρεί σωστή. Μεταξύ όμως όσων ψήφισαν ΔΗΜΑΡ η αρνητική εντύπωση είναι συντριπτικά μεγαλύτερη, αφού 6 στους 10 θεωρούν ότι δεν έλαβε τη σωστή απόφαση.

Στην ερώτηση αν πρέπει να γίνουν αλλαγές στην ΕΡΤ, το 68% των ερωτηθέντων απαντά θετικά και μόλις το 25% έχει αντίθετη άποψη. Οι πολίτες απάντησαν όμως και στο πώς κρίνουν τη συμμετοχή του Άδωνη Γεωργιάδη στην κυβέρνηση, με ποσοστό 68% να τη χαρακτηρίζει αρνητικά. Αρνητικοί είναι όμως οι πολίτες και στη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με ποσοστά 54% και στις δύο περιπτώσεις.

Νewsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.