«Φωτογραφία της διαπλοκής το νέο κυβερνητικό σχήμα»

«Φωτογραφία της διαπλοκής και της πολιτικής αποσύνθεσης» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το νέο κυβερνητικό σχήμα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή», ζητά την άμεση προσφυγή σε εκλογές και τονίζει ότι το κόμμα του είναι «εγγυητής της Δημοκρατίας».

Η νέα κυβέρνηση, αναφέρει ο κ. Τσίπρας, «αποτελείται από το υπηρετικό προσωπικό της τρόικας και τους βουλιμικούς της εξουσίας. Είναι το ίδιο πολιτικό προσωπικό και η ίδια αντίληψη, που κυριάρχησε στον τόπο τα τελευταία σαράντα χρόνια» και διατυπώνει την πρόβλεψη ότι αυτή η κυβέρνηση «θα είναι πιο μνημονιακή, πιο αυταρχική, αλλά και πιο καταστροφική, είναι η κυβέρνηση που έχει στόχο να φέρει νέο μνημόνιο και νέα μέτρα, θα καταστήσει τη χώρα μόνιμη αποικία χρέους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «είναι μετρημένες» οι ημέρες της νέας κυβέρνησης ενώ στην ερώτηση αν θα έχει διάρκεια το πρωθυπουργικό όραμα, απαντά: «Κάθε success story τρεις ημέρες, το μεγάλο τέσσερις. Οι επικοινωνιακοί χορηγοί της κυβέρνησης μαζί με τα χαλκεία της Συγγρού προσπάθησαν πολλές φορές να πουλήσουν το παραμύθι της επιτυχίας και της ανάκαμψης. Πρώτα ήταν τα εγκαίνια σε έργα που δεν υπάρχουν, με ενοικιασμένα μηχανήματα για τις τηλεοπτικές ανάγκες, μετά οι επενδύσεις που δεν ήρθαν, μετά τα χαλκευμένα στοιχεία για την ανεργία και το έλλειμμα. Πρώτα θα γινόμασταν η Δανία του Νότου, με τον κ. Σαμαρά η Ιρλανδία του Νότου».

Σημειώνει μάλιστα πως «χωρίς τη στήριξη των μέσων της διαπλοκής και τη στήριξη της κ. Μέρκελ, χωρίς τον φόβο και την τρομοκρατία που εξαπολύουν κατά κύματα στην ελληνική κοινωνία, δεν θα υπήρχε σήμερα αυτή η υβριδική κυβέρνηση με τα πιο φθαρμένα υλικά της μεταπολίτευσης».

Για το θέμα της ΕΡΤ ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του δεν έριξαν απλώς το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης, κατεδάφισαν το σήμα της δημοκρατίας. Αναφέρει, επίσης: «Για να καταλάβετε τι είδους κυβέρνηση έχουμε, αρκεί να ρίξετε μία ματιά στην επιλογή τους για το υπουργείο που αφορά τη δημόσια τηλεόραση. Έβαλαν εκεί υπουργό τον άνθρωπο που υπηρέτησε πιστά δύο μεγάλα ιδιωτικά μιντιακά συγκροτήματα».

Σε ερώτηση για τη Χρυσή Αυγή ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εγγυητής της δημοκρατίας και προσθέτει ότι το κόμμα του δεν είναι μόνο η ελπίδα, αλλά και ο εγγυητής της δημοκρατίας. Ζητάει «καθαρές λύσεις, εκλογές τώρα» επισημαίνοντας ότι «η δημοκρατική εκτροπή, η οικονομική καταστροφή και η ανθρωπιστική κρίση με έναν τρόπο μπορούν να λάβουν τέλος. Με την προσφυγή στις κάλπες».

Ο κ. Τσίπρας καλεί τη ΔΗΜΑΡ «να διαλέξει με ποια πλευρά είναι» και υπενθυμίζει ότι το κόμμα του έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις αριστερές, προοδευτικές δυνάμεις, που αντιπαλεύουν τον νεοφιλελευθερισμό και τα μνημόνια. Ή θα κάνει αριστερή στροφή, ή θα συνεχίσει την πορεία προς την άβυσσο, με επιλογές σαν την προχθεσινή στην εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, υπογραμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το επικείμενο συνέδριο, ο κ. Τσίπρας σημειώνει: «Το βράδυ της 14ης του Ιούλη να αφήσουμε πίσω μας ένα σημαντικό ιστορικό αποτύπωμα: Το νέο κόμμα της ελπίδας. Τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο τα μέλη του θα χρίσουν έτοιμο, ισχυρό, ικανό και αποφασισμένο να κυβερνήσει για να σταματήσει την καταστροφή και να ξανακτίσει την Ελλάδα».

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.