Αμερικανός φωτορεπόρτερ έπεσε νεκρός στην ΑλεξάνδρειαΈνας Αμερικανός φωτορεπόρτερ σκοτώθηκε χθες στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου κατά την διάρκεια των συγκρούσεων που σημειώθηκαν ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπολιτευόμενους στον πρόεδρο της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Ο άνδρας υπέκυψε στο τραύμα που υπέστη από μαχαίρι στο στήθος, δήλωσε παράλληλα ο στρατηγός Αμίν Εζεντίν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ασφάλειας της Αλεξάνδρειας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο νεαρός Αμερικανός χρησιμοποιούσε την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου κοντά σε γραφείο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας του προέδρου Μόρσι, όταν στο γραφείο επιτίθενταν διαδηλωτές. Αμέσως διακομίσθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου πέθανε.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε ο Ιμπραχίμ αλ Ρούμπι, επικεφαλής της μονάδας επειγόντων της υπηρεσίας υγείας της Αλεξάνδρειας, όπως και άλλοι δύο αξιωματούχοι της ασφάλειας.

Η κρατική τηλεόραση γνωστοποίησε “τον θάνατο ενός φωτοειδησεογράφου αμερικανικής εθνικότητας στις συγκρούσεις στην Αλεξάνδρεια“.

Παράλληλα ιατρική πηγή επιβεβαίωσε “τον θάνατο ενός Αμερικανού πολίτη 21 ετών, ο οποίος επλήγη από σκάγια και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο“.

Αξιωματούχος της αμερικανικής πρεσβείας δήλωσε ότι “η πρεσβεία των ΗΠΑ γνωρίζει τις πληροφορίες για τον θάνατο ενός Αμερικανού πολίτη και προσπαθεί να τις επιβεβαιώσει”.

Σύμφωνα με το αιγυπτιακό πρακτορείο Mena, στις συμπλοκές στην Αλεξάνδρεια σκοτώθηκε άλλος ένας διαδηλωτής από σκάγια, ενώ τραυματίστηκαν 70 πολίτες. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν κατά την διάρκεια συγκεντρώσεων που πραγματοποίησαν οι δύο πλευρές.

Η τηλεόραση έδειξε εικόνες από τους διαδηλωτές που έτρεχαν προς όλες τις κατευθύνσεις στην περιοχή Σίντι Γκάμπερ στην Αλεξάνδρεια, ενώ ακούγονταν και πυροβολισμοί.

Επίσης έδειξε εικόνες στις οποίες φαινόταν καπνός να βγαίνει από τα γραφεία της έδρας του Κόμματος της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης (PLJ), στο οποίο ανήκει ο πρόεδρος Μόρσι, το οποίο είχε τυλιχθεί στις φλόγες, στην ίδια συνοικία.

Αστυνομικές ενισχύσεις εστάλησαν στην περιοχή για να διαλύσουν το πλήθος των διαδηλωτών, σύμφωνα με αξιωματούχο της ασφάλειας.

Και στην πόλη Άγκα, στην επαρχία Ντακαλίγια, στο Δέλτα του Νείλου, τα γραφεία του PLJ λεηλατήθηκαν και στην συνέπεια πυρπολήθηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Σε όλη την χώρα δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ και κατά του Μόρσι κατέβηκαν στους δρόμους, ενώ χθες και προχθές τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ υποστηρικτών και αντιτιθέμενων στον πρόεδρο Μόρσι σε περιοχές του Δέλτα του Νείλου.

ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.