«Ενα όνειρο έγινε πραγματικότητα, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς», δήλωσε ο 18χρονος μπασκετμπολίστας

Στο Νο.15 ο Αντετοκούνμπο!!! (pics-vids)«Στο Νο. 15 του ντραφτ του ΝΒΑ για το 2013, οι Μιλγουόκι Μπακς επιλέγουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, από την Αθήνα της Ελλάδας, όπου η τελευταία ομάδα του ήταν ο Φιλαθλητικός».

Η φωνή του κομισάριου του ΝΒΑ κ. Ντέιβιντ Στερν έφτασε σε όλες τις γωνιές του επιβλητικού «Barclays Center» του Μπρούκλιν και εκείνη τη στιγμή δύο ελληνόπουλα, ο Γιάννης και ο αδερφός του Θανάσης Αντετοκούνμπο τινάχτηκαν από τις θέσεις τους, ο πρώτος έκανε το σταυρό του και ο δεύτερος άρχισε να ανεμίζει την ελληνική σημαία με υπερηφάνεια!

Ο 18χρονος «all around» παίκτης, που μέχρι φέτος αγωνιζόταν στον Φιλαθλητικό, ομάδα της Α2 κατηγορίας, που έχασε την άνοδο στην Α1 εξαιτίας τριπλής ισοβαθμίας με τη Νέα Κηφισιά και τα Τρίκαλα (που μοιράστηκαν τελικά τα δύο εισιτήρια), ζει το όνειρό του, αφού όπως όλα δείχνουν, όχι μόνο επελέγη στην υψηλότερη θέση, στην οποία έχει επιλεγεί ποτέ έλληνας μπασκετμπολίστας στην ιστορία του ντραφτ, αλλά πιθανότατα θα περάσει από φέτος το κατώφλι του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον πλανήτη.

«Θα έρθει στο Μιλγουόκι! Θα έρθει τώρα αμέσως! Πήραμε τον πιο ταλαντούχο παίκτη του πίνακα και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τον έχουμε στην ομάδα μας. Βλέπει το γήπεδο με απίστευτο τρόπο, σουτάρει καλά. Το δυνατό σημείο του είναι να παίρνει το ριμπάουντ και να τρέχει στον αιφνιδιασμό. Ολα θα γίνουν πιο εύκολα, αν συνεχίσει να δουλεύει. Θεωρώ, πάντως, ότι έχει προοπτική να παίξει μια μέρα στο All Star Game», δήλωσε ο τζένεραλ μάνατζερ των Μπακς κ. Τζον Χάμοντ, ενώ ο πιτσιρικάς που ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στα Σεπόλια και από του Ζωγράφου έφτασε στο… Μιλγουόκι δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που ζούσε.

«Δεν μπορώ να περιγράψω το πόσο ενθουσιασμένος είμαι, που με επέλεξαν οι Μπακς. Ενα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Αυτό είναι μόνο η αρχή και ο δρόμος είναι μακρύς, ώσπου να έχω την ευκαιρία να κάνω την ομάδα μου επιτυχημένη. Θα τα δίνω όλα στο παρκέ. Θα αποδείξω ότι οι Μιλγουόκι Μπακς έκαναν τη σωστή επιλογή», σχολίασε ο ύψους 2,06 μ. ταλαντούχος αθλητής, ο οποίος ζήτησε τη φανέλα με το Νο.34 και σήμερα (Παρασκευή 28/6)  στις 19.00 ώρα Ελλάδος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, που θα προβληθεί στην επίσημη ιστοσελίδα των Μπακς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τη συλλογική σύμβαση του ΝΒΑ οι ετήσιες μεικτές απολαβές για το Νο.15 του πρώτου γύρου του ντραφτ είναι 1.493.800 δολάρια (1,14 εκατ. ευρώ) για  τον  πρώτο χρόνο, 1.561.000 (1,19 εκατ. ευρώ) για τον δεύτερο και 1.628.300 (1,25 εκατ. ευρώ) για τον τρίτο, με την ομάδα να διατηρεί την οψιόν ανανέωσης μετά τη δεύτερη σεζόν. Αν σκεφτεί κανείς ότι στον Φιλαθλητικό ο Αντετοκούνμπο έπαιρνε ελάχιστα χρήματα, αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για τεράστια αλλαγή στη ζωή του. Και εις ανώτερα…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.