ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Η άτακτη ζωή της Κινέζας που γοήτευσε τον Μέρντοχ

Η Κινέζα σύζυγος του Ρούπερτ Μέρντοχ αιφνιδιάστηκε κι΄αυτή από την αστραπιαία απόφαση του συζύγου της να πάρει διαζύγιο στα 82 του χρόνια.

Εξάλλου ο αιφνιδιασμός είναι το σήμα κατατεθέν του μεγιστάνα του Τύπου. Είτε πρόκειται για τη μεταφορά κυριολεκτικά εν μιά νυκτί όλων των εκδοτικών δραστηριοτήτων στη Βρετανία στα αρχηγεία του στο Ουάπινγκ το 1986 -μετακίνηση που σήμανε την απόλυση 5.000 εργαζομένων- ή το κλείσιμο της πιο πετυχημένης εφημερίδας της Βρετανίας («News of the World»), που άφησε στον δρόμο 200 εργαζόμενους, είτε για την ανακοίνωση ότι χωρίζει στα 82 του από την τρίτη του σύζυγο, Γουέντι Ντενγκ, ο Μέρντοχ, θρασύς, αδίστακτος και ευφάνταστος, δρα πάντα αστραπιαία.

Σκιές απιστίας στο διαζύγιο της χρονιάς

‘Η, όπως ισχυρίζεται, ο βιογράφος του Μέρντοχ, Μάικλ Βολφ, «όταν κάτι πάει άσχημα στην επαγγελματική ή προσωπική του ζωή, παίρνει άμεσα μια απόφαση και τελειώνει. Ποτέ δεν κοιτάει πίσω».

Στην περίπτωση της κατά 38 χρόνια μικρότερής του Ντενγκ, κανείς δεν ξέρει να πει με βεβαιότητα τι πήγε στραβά, ούτε καν και η ίδια, η οποία, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται κάποιοι γνωστοί της, έμεινε το ίδιο έκπληκτη όπως και ο υπόλοιπος κόσμος με την απόφαση του Μέρντοχ να υποβάλει αίτηση διαζυγίου. Επισήμως, ο μεγιστάνας του Τύπου επικαλέστηκε ως αιτία διαζυγίου «ανεπανόρθωτη βλάβη» στον γάμο, η οποία έχει διαρκέσει περισσότερο από έξι μήνες αν και παλιότερα δημοσιεύματα του αμερικάνικου Τύπου ισχυρίζονταν ότι το ζευγάρι ζούσε ουσιαστικά χώρια τα δύο τελευταία χρόνια, σε διαφορετικά υπνοδωμάτια και συχνά σε διαφορετικές ηπείρους.

Δημοσιεύματα άφηναν υπονοούμενα ότι, αν μαθευτεί ο πραγματικός λόγος του διαζυγίου, «θα μείνουν όλοι άλαλοι», ίσως επειδή μεταξύ άλλων ακούστηκε ότι η πρώην κυρία Μέρντοχ είχε συνάψει δεσμό με τον Τόνι Μπλερ, νονό της μικρότερης κόρης, Χλόης, φήμη που διαψεύστηκε εντόνως από τον εκπρόσωπο του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού. Σύμφωνα με φήμες, το ζευγάρι έχει καταθέσει αίτηση για κοινή επιμέλεια των δύο κοριτσιών, αλλά δεν υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες. Είναι γνωστό ότι είχε υπογράψει ένα προγαμιαίο συμβόλαιο το 1999 και δύο μεταγαμιαία το 2002 και το 2004, κανείς όμως δεν ξέρει τι θα πάρει τελικά η Ντενγκ, όλοι όμως συμφωνούν ότι δεν πρόκειται να… πέσει αμαχητί.

Δυναμική και φιλόδοξη
Για όσους την ξέρουν, μιλούν για γυναίκα δυναμική και φιλόδοξη όσο και ο Μέρντοχ. Γεννήθηκε στην κινεζική επαρχία Γκουάνζου, ως Ντενγκ Γουένγκε, το οποίο αργότερα αγγλοποίησε σε Γουέντι. Ο πατέρας της δούλευε σε εργοστάσιο και η Γουένγκε ήθελε να σπουδάσει γιατρός. Τα σχέδιά της όμως άλλαξαν, όταν, το 1987, γνώρισε ένα ζευγάρι από την Αμερική, τον Τζέικ και την Τζόις Τσέρι. Ο Τζέικ Τσέρι ήταν μηχανικός κι είχε εγκατασταθεί στην Κίνα, προκειμένου να βοηθήσει τους Κινέζους στην κατασκευή ψυγείων.

Η Τζόις άρχισε να κάνει μαθήματα αγγλικών στη νεαρή Ντενγκ κι όταν το ζευγάρι επέστρεψε στις ΗΠΑ, δέχτηκε να τη φιλοξενήσει, προκειμένου να της χορηγηθεί φοιτητική βίζα. Η Ντενγκ μοιραζόταν το δωμάτιο με την πεντάχρονη κόρη της οικογένειας, όπως όμως ανακάλυψε η Τζόις, μοιράζονταν και τον… σύζυγο. Η κυρία Τσέρι την πέταξε έξω από το σπίτι, ωστόσο, ο Τσέρι την ακολούθησε και μετακόμισαν σ’ ένα διαμέρισμα. Οι δύο τους παντρεύτηκαν, αλλά ο γάμος διήρκεσε δύο χρόνια κι επτά μήνες, επτά μήνες περισσότερο απ’ ό,τι ήταν αναγκαίο προκειμένου να πάρει η Ντενγκ πράσινη κάρτα και να μπορέσει να εγκατασταθεί μόνιμα στις ΗΠΑ.

Κεραυνοβόλος έρωτας
Η γνωριμία και τα… σύννεφα

Το 1996 η Γουέντι αποφοίτησε από το Γέιλ, και ξεκίνησε να δουλεύει ως μαθητευόμενη στο κανάλι Fox, τμήμα της αυτοκρατορίας Μέρντοχ. Οι ικανότητές της, η γνώση της κινεζικής γλώσσας αλλά και το ταλέντο της να κάνει αισθητή την παρουσία της, της εξασφάλισαν δουλειά στο δορυφορικό κανάλι Star TV, επίσης ιδιοκτησίας Μέρντοχ στο Χονγκ Κονγκ. Εκεί συνήθιζε να «εισβάλλει» στα γραφεία των στελεχών χωρίς να χτυπάει και φυσικά χωρίς να την περιμένει κανείς. Την έμαθαν όμως όλοι πολύ γρήγορα. Το μεγάλο αφεντικό τη γνώρισε σ’ ένα πάρτι το 1997, όπου, όπως θέλει ένας «αστικός μύθος» η Γουέντι έχυσε «κατά λάθος» το κρασί της πάνω του.

«Η σπίθα άναψε αμέσως», θυμάται ο διευθυντής του Star, Μπρους Ντόβερ, ο οποίος διηγήθηκε πως λίγες ώρες μετά τη γνωριμία τους, ο Μέρντοχ έλεγε και ξανάλεγε πόσο «γοητευτικές είναι οι Κινέζες». Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1999 σε μια τελετή που έγινε στο σκάφος του Μέρντοχ στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, 17 μόλις ημέρες μετά την έκδοση του διαζυγίου του από τη δεύτερη γυναίκα του, Αννα. Ηταν παντρεμένοι 32 χρόνια κι είχαν αποκτήσει τρία παιδιά. Η Γουέντι ήταν υπεύθυνη για τη μεταμόρφω-ση του άντρα της, εισάγοντάς τον σε έναν κύκλο νεότερων ανθρώπων, εξοικειωμένων με την τεχνολογία, όπως ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Το πρώτο ρήγμα στη σχέση τους λέγεται ότι προκλήθηκε από μία συνέντευξη του Μέρντοχ το 2006, όπου ανακοίνωσε ότι οι δύο κόρες τους δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου στη News Corp., όπως έχουν τα τέσσερα παιδιά του από τους δύο πρώτους γάμους του, κάτι που θα τους επιτρέψει να έχουν τον πρώτο λόγο στη διάδοχη κατάσταση που θα προκύψει μετά τον θάνατο του μεγιστάνα. Το 2008, τα κουτσομπολιά ήθελαν την κυρία Μέρντοχ να έχει συνάψει δεσμό με τον Κρις Ντε Βόλφε, έναν από τους ιδρυτές του MySpace που εξαγόρασε η News Corp το 2005 για 580 εκατομμύρια δολάρια. Η σχέση είχε υποτίθεται ξεκινήσει την περίοδο των διαπραγματεύ-σεων. Αργότερα ειπώθηκε ότι είχε σχέση και με το αφεντικό της Google, Ερικ Σμιντ. Αν μη τι άλλο, η πρώην κυρία Μέρντοχ μοιάζει λάτρης της τεχνολογίας…

 

Ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.