Πόσα φυσικά πρόσωπα και για τι ύψος χρεών προς την εφορία μπαίνουν στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ, που ενεργοποιεί μαζικά τις διατάξεις για πλειστηριασμούς

Picture 0 for Στο σφυρί τα ακίνητα μεγαλοοφειλετών του ΔημοσίουΜαζικά ενεργοποιεί το υπουργείο Οικονομικών τις διατάξεις για πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου βάζοντας στο στόχαστρο 4.000 φυσικά πρόσωπα που χρωστούν στην εφορία πάνω από 1.500.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής» τα συνολικά χρέη προς το δημόσιο αυτών των περιπτώσεων αγγίζουν τα 10 δισ. ευρώ ενώ ανάμεσα στα ακίνητα που θα βγουν στο σφυρί είναι και η βίλα πασίγνωστου επιχειρηματία, ο οποίος τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στη φυλακή για χρέη.

Μετά από εντολή του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων Χάρη Θεοχάρη, μέσα στον Ιούλιο θα προχωρήσει ο πλειστηριασμός περιουσιακών στοιχείων 6 μεγάλων οφειλετών οι οποίοι χρωστούν συνολικά 95 εκ. ευρώ.

Το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα βγουν σε πλειστηριασμό κι άλλα περιουσιακά στοιχεία οφειλετών, όπως τετραώροφα κτίσματα στη Γλυφάδα, υπόγεια πάρκινγκ, συγκροτήματα γραφείων και οικόπεδα στη Βούλα.

www.voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.