Ενοπλοι εισέβαλαν σήμερα σε ξενοδοχείο σε μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή του βόρειου Πακιστάν και σκότωσαν εννέα ξένους τουρίστες και ένα πακιστανό ξεναγό, ανακοίνωσαν η αστυνομία και αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας.

Πέντε Ουκρανοί, τρεις Κινέζοι, ένας Ρώσος και ο ξεναγός τους σκοτώθηκαν κατά την επίθεση στην περιοχή κοντά στον καταυλισμό βάσης του όρους Νάνγκα Παρμπάτ, δημοφιλούς προορισμού για ορειβάτες, δήλωσαν αξιωματούχοι.

“Άγνωστοι μπήκαν χθες το βράδυ σ’ ένα ξενοδοχείο όπου έμεναν ξένοι τουρίστες και άνοιξαν πυρ”, δήλωσε ο Άλι Σερ, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας στη βόρεια επαρχία Γκιλγκίτ-Μπαλτιστάν.

Οι ένοπλοι διέφυγαν μετά την επίθεση, η οποία σημειώθηκε γύρω στη 1 π.μ. της Κυριακής, έκανε γνωστό ο ίδιος.

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως στην περιοχή εστάλη μεγάλος αριθμός προσωπικού ασφαλείας.

“Καθώς η περιοχή είναι πολύ απομακρυσμένη, χωρίς δρόμους ή μέσα μεταφοράς, οι σοροί θα μεταφερθούν με ελικόπτερο”, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η επαρχία Γκιλγκίτ-Μπαλτιστάν, η οποία συνορεύει με την Κίνα και το Κασμίρ, θεωρούνταν μία από τις πιο ασφαλείς περιοχές του Πακιστάν, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί εκεί επιθέσεις εναντίον μελών της σιιτικής μειονότητας.

Την ευθύνη για την επίθεση, ανέλαβε πακιστανική οργάνωση με την ονομασία Τζουντούλαχ: «Αυτοί οι ξένοι είναι εχθροί μας και με υπερηφάνεια αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το φόνο τους και θα συνεχίσουμε τέτοιες επιθέσεις και στο μέλλον», δήλωσε τηλεφωνικά προς το πρακτορείο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος της Τζουντούλαχ, ο Άχμεντ Μαρουάτ. Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για μια σειρά επιθέσεων στο βόρειο τμήμα του Πακιστάν εναντίον μελών της σιιτικής μειονότητας της χώρας, περιλαμβανομένης μιας ενέδρας το Φεβρουάριο του 2012 όταν ένοπλοι είχαν σκοτώσει 18 επιβάτες ενός λεωφορείου.

EΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.