ethiniki-neon-570Εντυπωσιακή πρεμιέρα με εξίσου εντυπωσιακό αποτέλεσμα για την εθνική ομάδα Κ-20 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων, της Τουρκίας, καθώς επικράτησαν με 2-1 του Μεξικού, που θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της Κούπας!

Παρά το γεγονός πως πρόκειται για παρθενική εμφάνιση της χώρας μας στη συγκεκριμένη διοργάνωση, οι Έλληνες δεν δίστασαν να… δείξουν τα δόντια τους απέναντι στο πολύπειρο Μεξικό (μετρά 13 συμμετοχές). Με σκληρή άμυνα και με οργανωμένες επιθέσεις κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη.

Τον «χορό» τον γκολ άνοιξε ο Μπουχαλάκης στο 16ο λεπτό. Παρά το γεγονός πως στο 40’ οι τυπικά γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Εσπερικουέτα, οι νέοι της χώρας μας δεν το έβαλαν κάτω.

Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, και οι δύο ομάδες ανέβασαν την απόδοσή τους, με το Μεξικό να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, ενώ ο Στέφανο Καπίνο έδινε… ρέστα κάτω από τα δοκάρια της εστίας. Ο Κολοβός ήταν εκείνος που χάρισε την παρθενική νίκη για την Εθνική μας, στο Μουντιάλ Νέων, όταν στο 89’ και με εξαιρετικό σουτ, έστειλε την μπάλα στην αντίπαλη εστία.

Η Εθνική ομάδα παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1 και τον Καπίνο στην εστία, με τους Κωνσταντινίδη, Σταφυλίδη, Μπουγαϊδη και Τριανταφυλλόπουλο στην άμυνα. Μπάλλας και Κουρμπέλης ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Γιαννιώτα και Κολοβό στα άκρα και τον Μπουχαλάκη πίσω από τον Διαμαντάκο.

Από την άλλη πλευρά, το Μεξικό παρατάχθηκε με 4-3-3. Ο Σάντσες ήταν τερματοφύλακας, με τους Ερνάντες, Αμπέγια, Μαρίν και Μπρισένιο να συνθέτουν την αμυντική τετράδα. Τρεβίνο, Εσπερικουέτα και Κορόνα ήταν στο κέντρο, με τους Λούνα, Εσκομπόσα και Μπουένο στην επίθεση.

Τα συγχαρητήριά του στους παίχτες της Εθνικής εξέφρασε και ο πρώην αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Κατίδης, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

«Μπράβο παλικάρια μου! Τα καλύτερα και για το επόμενο παιχνίδι» ήταν τα λόγια του νεαρού παίχτη, που έχει αποκλειστεί από τις εθνικές ομάδες, λόγω του ναζιστικού του χαιρετισμού κατά την επίτευξη γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ.

katidis-tweet-ethiniki-570

ΜΕΞΙΚΟ (Σέρχιο Αλμαγέρ): Σάντσες, Ερνάντες, Αμπέγια, Μαρίν, Μπρισένιο, Τρεβίνιο (79′ Ράνκιν), Εσπερικουέτα, Κορόνα, Λούνα (59′ Λόπεθ), Εσκομπόσα (65′ Γκονζάλες), Μπουένο.

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Κωνσταντινίδης, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας, Κουρμπέλης, Κολοβός, Γιαννιώτας (79′ Λυκογιάννης), Μπουχαλάκης (68′ Φουρλάνος), Διαμαντάκος (85′ Ράνος).

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης

Το 1-0 της Εθνικής:

Η ισοφάριση για το Μεξικό:

Το γκολ της νίκης για την Ελλάδα:

www.koolnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.