ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τα σενάρια του ανασχηματισμούΣε συνεχείς συσκέψεις βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με κορυφαία στελέχη της Ιπποκράτους προκειμένου να αποφασίσει τη συμμετοχή βουλευτών και άλλων στελεχών του κόμματος στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Μεταξύ των ονομάτων που έχουν πέσει στο τραπέζι από το επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου ως οι πιθανότεροι για θέσεις υπουργών είναι οι εξής:

Πάρις Κουκουλόπουλος

Φώφη Γεννηματά

Γιάννης Μανιάτης

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλός

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Αδιευκρίνιστος παραμένει ο ρόλος του Ευάγγελου Βενιζέλου που ενδεχομένως θα αναλάβει θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης με αυξημένες αρμοδιότητες, όπως αναφέρει και δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να αναλάβει ο σημερινός υφυπουργός Μανούσος Βολουδάκης ή μπορεί να παραμείνει υφυπουργός με υποψήφιο υπουργό τον Μάκη Βορίδη από τη ΝΔ.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα τοποθετηθεί ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου που προέρχεται από τη ΝΔ.

Αλλαγές θα γίνουν στο υπουργείο Περιβάλλοντος, από το οποίο φεύγει ο Ευάγγελος Λιβιεράτος και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει τον Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες που μεταδόθηκαν και από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, το υπουργείο Ανάπτυξης θα «σπάσει» στα δύο για να δημιουργηθούν υπουργείο Ανάπτυξης και υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, ενώ φαίνεται ότι διαχωρίζεται και το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε δύο ξεχωριστά.

Πιθανές θεωρούνται και οι αποχωρήσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση – ο οποίος είχε ανοιχτό μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ για τα προγράμματα κοινωνικής εργασίας – του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου και του υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Αμετακίνητοι, πάντως, θεωρείται ότι θα μείνουν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αβρανιτόπουλος, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στη θέση του παραμένει και ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αν δεν αναλάβει τη θέση του τελικώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο αρμόδιος υφυπουργός ο οποίος θα αναλάβει την υπόθεση της ΕΡΤ, φαίνεται ότι θα είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ενδεχομένως όμως να μην είναι πολιτικό πρόσωπο αλλά τεχνοκράτης.

ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.