Αντίθετη στην πρόταση για προσφορά μόνο «δεκατιανού» στα παιδιά

http://www.newsbeast.gr/files/temp/5FF9227F0126D6342092D3D70B1AA5A9.jpgΑύξηση της χρηματοδότησης για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της χώρας κατά 100 εκατ. ευρώ για τη σχολική χρονιά 2013-2014 ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ με έγγραφό του προς τον υπουργό Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη και τη ΓΓ Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Α. Δαλλαπόρτα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ασκούνης ζητά -για λογαριασμό των δήμων- συνολικά 250 εκατ. ευρώ για τις δομές παιδικής φροντίδας, δηλ. 100 εκατ. ευρώ πλέον των 150 εκατ. ευρώ που προτάθηκαν στην ΚΕΔΕ στη συνάντησή της με την ηγεσία του υπ. Εργασίας στις 11 Ιουνίου.

Η ΚΕΔΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην πρόταση για προσφορά στα παιδιά μόνο «δεκατιανού», δεδομένου ότι τα παιδάκια παραμένουν στους σταθμούς οκτώ έως δέκα ώρες ημερησίως. Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται, αποτελεί «θέση αρχής της ΚΕΔΕ όλοι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί να περιλαμβάνουν πλήρες γεύμα».

Όσον αφορά την επιχορήγηση για κάθε παιδί, προτείνεται να προβλέπεται το ποσό των 2.475 ευρώ για τους βρεφικούς σταθμούς χωρίς πλήρες γεύμα και 3.400 ευρώ με πλήρες γεύμα. Για τους παιδικούς σταθμούς 1.800 ευρώ χωρίς πλήρες γεύμα και 2.700 ευρώ με πλήρες γεύμα.

Το ποσό για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) προτείνεται να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 300 ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των παρεχόμενων υπηρεσιών, δηλαδή να ανέλθει στο ποσό των 1.800 ευρώ ανά μαθητή. Όσον αφορά τα ΚΔΑΠ με αναπηρία, προτείνεται να διατηρηθεί το ίδιο ποσό που ίσχυε και πέρσι, δηλαδή 7.000 ευρώ ανά ΑΜΕΑ που κρίνεται απαραίτητο για τη βιωσιμότητά τους.

Σχετικά με την κατανομή ανά περιφέρεια, η ΚΕΔΕ προτείνει να ισχύσουν περίπου οι περσινές κατανομές, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες των μεγάλων αστικών κέντρων και ιδιαίτερα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά το οικογενειακό εισόδημα προτείνεται να αυξάνεται το ποσό κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί (δηλαδή για 4 παιδιά 40.000 ευρώ κ.λπ.).

Σε περίπτωση που δεν έχει υπάρξει υποβολή φορολογικής δήλωσης, προτείνεται να δοθεί εναλλακτικά η δυνατότητα στους υποψήφιους δικαιούχους να κατατεθεί το εκκαθαριστικό του προηγούμενου έτους.

Όσον αφορά τα δικαιολογητικά ανεργίας, η προκήρυξη ζητά «αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ» και η ΚΕΔΕ προτείνει να προστεθεί «η δυνατότητα της υπεύθυνης δήλωσης» όπως αναφερόταν και στην προκήρυξη του 2012.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.