Κατηγορείτο για χρηματισμό δικαστή

Σε κάθειρξη επτά ετών και τριετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην βουλευτής δικηγόρος Πειραιά Πέτρος Μαντούβαλος για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Ο πρώην βουλευτής κατηγορείτο για «ξέπλυμα χρήματος» και πιο συγκεκριμένα ότι είχε δώσει το 2001, μέσω ενός συνεργάτη του, ποσό της τάξης των 20.000 ευρώ στον δικαστή κι επίσης κατηγορούμενο κ. Ευάγγελο Καλούση προκειμένου να τύχει ευνοϊκής δικαστικής μεταχείρισης ένας πελάτης του.

Ο κ. Μαντούβαλος στον οποίο δεν αναγνωρίσθηκε κανένα ελαφρυντικό κατέθεσε έφεση που είχε ανασταλτικό χαρακτήρα. Για την υπόθεση αυτή ο κ Μαντούβαλος είχε απαλλαγεί αρχικώς το 2009 όμως κίνησε διαδικασία αναίρεσης η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Σημειώνεται ότι συνομιλίες για παρεμβάσεις ιδιωτών στην προηγούμενη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης είχαν προκύψει κι από την έρευνα για την δράση νέου παραδικαστικού κυκλώματος που αποκαλύφθηκε προ τριετίας.

ΑΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.