Την επικράτηση της ΝΔ τόσο στην παράσταση νίκης, όσο και στην πρόθεση ψήφου, δείχνει το Πολιτικό Βαρόμετρο Ιουνίου της Public Issue, για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

Συγκεκριμένα, στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με 57% και ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 31%.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ παίρνει 29,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27,5% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 11,5%, ΠΑΣΟΚ με 6,5 %, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ και 6% και ΔΗΜΑΡ με 4,5%.

Σύμφωνα με το προηγούμενο Βαρόμετρο Μαϊου, η ΝΔ έχει ανέβει κατά δύο μονάδες και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει μισή.

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ισοβαθμούν με 42 μονάδες οι Φώτης Κουβελης και Αντώνης Σαμαράς, με τον πρώτο να έχει μειωμένα ποσοστά και τον δεύτερο αυξημένα. Ακολουθούν Αλέξης Τσίπρας με 37, Πάνος Καμμένος με 32, Ευάγγελος Βενιζέλος με 22, Δημήτρης Κουτσούμπας με 21 (αυξημένο ποσοστό) και Νίκος Μιχαλολιάκος με 15.

Για το 41% καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς και για το 27% ο Αλέξης Τσίπρας.

Για το 37% καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα είναι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και για το 22% ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοτικότητα όλων των πολιτικών κομμάτων είναι μειωμένη, εκτός από τη ΝΔ που ανεβαίνει κατά μία μονάδα. Τη μεγαλύτερη πτώση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι στο 34% από 44% στο προηγούμενο Βαρόμετρο και ισοβαθμεί πλέον με τη ΝΔ.

Στο Βαρόμετρο σημειώνεται ότι η πολιτική προέλευση των σημερινών ψηφοφόρων Χρυσής Αυγής, με βάση τις προηγούμενες εκλογές, είναι: 44% από ΧΑ, 18% από ΝΔ και 10% από ΑΝΕΛ.

Μεταξύ άλλων, περισσότεροι ερωτηθέντες κρίνουν ότι η διεθνής ισχύς της χώρας έχει γίνει τους τελευταίους μήνες πιο ισχυρή (20% έναντι 16% τον Μάρτιο) ωστόσο η πλειοψηφία (40%) εκτιμά το αντίθετο. Παράλληλα, το 76% θεωρεί ότι το μνημόνιο έβλαψε τη χώρα, ενώ για το 43% καμία παράταξη δεν είναι καλύτερη για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης.

Επισημαίνεται ότι η έρευνα διεξήχθη το διάστημα 6-11 Ιουνίου (στις 11 Ιουνίου η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ).

Αναλυτικά εδώ

www.skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.