Τα λάθη που μας προσθέτουν περιττά κιλά

Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος που μας βοηθάει να χάσουμε κιλά και να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας, διότι αποφεύγουμε τα «βαριά» φαγητά του χειμώνα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αποφεύγουμε όλες τις διατροφικές «παγίδες» της εποχής. Διαβάστε παρακάτω ποιες είναι αυτές…

Μπύρα και σουβλάκι: Το σουβλάκι είναι ένα εύκολο φαγητό το οποίο το βρίσκετε μπροστά σας σε κάθε σας βόλτα, στην πόλη ή στα νησιά. Μην ξεχνάτε όμως ότι είναι παχυντικό. Μπορεί μετά την παραλία ή τη βόλτα σας να μην έχετε χρόνο να φάτε σωστά, αλλά θα πρέπει να δίνετε συνεχώς προσοχή σε αυτά που τρώτε.

Εάν σας αρέσει το σουβλάκι, αποφύγετε το χοιρινό γύρο, τις σως και τις πατάτες και προτιμήστε ένα σουβλάκι κοτόπουλου, με ντομάτα και σως μουστάρδας.

Επίσης, η μπύρα είναι μεγάλη απόλαυση για όλους μας, αλλά θα πρέπει να μετριάζετε την κατανάλωσή της, καθώς είναι παχυντική.

Κοκτέιλ: Το καλοκαίρι είναι σίγουρα η περίοδος των δροσερών και παγωμένων κοκτέιλ. Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή, καθώς τα περισσότερα κοκτέιλ περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης.

Τα τηγανητά στις ψαροταβέρνες: Καλοκαίρι χωρίς ψαροταβέρνα δεν γίνεται, καθώς περιμένουμε πως και πως να φάμε τα αγαπημένα μας θαλασσινά.

Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή στην κατανάλωση των τηγανιτών, διότι είναι γεμάτα λίπος και τοξίνες. Προτιμήστε να τρώτε θαλασσινά τα οποία θα έχουν ψηθεί στη σχάρα και όχι στο τηγάνι.

myworld.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.