“Τα μαθήματα στις Πανελλαδικές πρέπει να είναι λιγότερα κατά δυο, δηλαδή να μειωθούν από έξι σε τέσσερα” , δηλώνει στο “Πρώτο Θέμα” ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Όπως προσθέτει: “Οι εξετάσεις δεν πρέπει να αποτελούν δοκιμασία των αντοχών των μαθητών μας, αλλά και δοκιμασία των γνώσεων και της κριτικής τους σκέψης στα βασικά μαθήματα”.

Ο υπουργός Παιδείας αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να επανεξετάσει την επαναφορά της βάσης του δέκα, ανάλογα με τα αποτελέσματα των φετινών εξετάσεων.

Σημειώνεται ότι και παλιότερα, ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος είχε προαναγγείλει την επαναφορά της βάσης του 10 για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και είχε περιγράψει αναλυτικά το νέο τοπίο που θα προκύψει από τις συγχωνεύσεις, όπως αυτό θα αποτυπωθεί και στο νέο μηχανογραφικό που θα πάρουν για πρώτη φορά στα χέρια τους οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές φέτος.

Όσον αφορά στις συγχωνεύσεις σχολείων, ο υπουργός Παιδείας τονίζει πως θα γίνουν, χωρίς όμως να αγγίξουν ορεινές και νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, ενώ για τις συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ξεκαθαρίζει πως τα κριτήρια θα αφορούν τη χωροταξική κατανομή, το γνωστικό αντικείμενο, την ποιότητα των σπουδών και τη βιωσιμότητα.

Όσον αφορά τους επίορκους εκπαιδευτικούς, ο κ. Αρβανιτόπουλος, ξεκαθαρίζει πως όσοι καταδικάζονται αμετάκλητα θα απολύονται αυτόματα.

 

ΑMΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.