«Όμηροι», ασφαλισμένοι σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ

http://www.newsbeast.gr/files/temp/2391637BBACF2E76B41195C5CCEE8AD0.jpg
Παγιδευμένοι στα Ταμεία τους παραμένουν 100.000 ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και 200.000 αυτοαπασχολούμενοι του ΟΑΕΕ, που θεμελίωναν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με βάση τους νόμους Λοβέρδου-Κουτρουμάνη.

Όπως δημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο υπουργός Εργασίας ακύρωσε τις εγκυκλίους για αναγνώριση πλασματικών χρόνων και διαδοχική ασφάλιση, προκειμένου να εμποδίσει τη μαζική έξοδο και την οικονομική κατάρρευση των Ταμείων.

Ο Γιάννης Βρούτσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, εξέδωσε δύο εγκυκλίους που ανατρέπουν τα όρια ηλικίας και τα θεμελιωμένα δικαιώματα, καθώς ουδείς δε θα μπορεί να δικαιωθεί δικαστικά.

Στην περίπτωση του ΙΚΑ εκδόθηκε εγκύκλιος για ασφαλισμένους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και έτη απασχόλησης, που κλείνει την πόρτα στη συνταξιοδότηση, μεταφέροντάς τους στα νέα όρια ηλικίας (62 έτη για τη μειωμένη και 67 έτη για πλήρη σύνταξη).

Οι αλλαγές παγιδεύουν τις μητέρες, για τις οποίες ανεβαίνει το όριο συνταξιοδότησης ως και εννιά χρόνια. Παρόμοια αντιμετώπιση υπήρξε από τον υπουργό Εργασίας σε πρόσφατη εγκύκλιο του ΟΑΕΕ, που αφορά τη συνταξιοδότηση με διαδοχική ασφάλιση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.