Οι «γαλάζιοι» σύνεδροι που έσπευσαν από την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη για το προσυνέδριο του κυβερνώντος κόμματος που γίνεται στη συμπρωτεύουσα δύσκολα θα αποφύγουν να πέσουν πάνω στη… γυμνή ποδηλασία που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του δημάρχου κ. Ι. Μπουτάρη (φωτογραφία, δεξιά) στους δρόμους της. Υπάρχουν ήδη οι αφίσες που καλούν τους Θεσσαλονικείς στην ποδηλασία αυτή, προτρέποντάς τους να λάβουν μέρος με τα απολύτως απαραίτητα ενδύματα και με… «ιδιαίτερη τόλμη». Η ποδηλασία γίνεται στο πλαίσιο της διεκδίκησης των ελεύθερων χώρων πρασίνου με σύνθημα «Ευχαριστούμε που ενοχλείτε».

Χαμογελαστή διάψευση

Στη Θεσσαλονίκη για το προσυνέδριο βρίσκεται από την Παρασκευή και η εκπρόσωπος της ΝΔ κυρία Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Παρόντες θα είναι επίσης τόσο ο κ. Αντ. Σαμαράς όσο και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής. Κάποιοι βλέποντάς τη στη Θεσσαλονίκη τη ρώτησαν εάν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι πρόκειται να προαχθεί και να αναλάβει εκπρόσωπος της τρικομματικής κυβέρνησης σε περίπτωση που υπάρξει ανασχηματισμός.

nnn

Η κυρία Ασημακοπούλου, με το γνωστό χαμογελαστό ύφος της, απάντησε με ένα ξερό «Δεν είναι αλήθεια αυτό» και δεν θέλησε να επεκταθεί. Αλλά οι ερωτήσεις συνεχίστηκαν, αφού η είδηση αυτή διέρρευσε και ως γνωστόν δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Αυτή τη φορά η κυρία Ασημακοπούλου έγινε πιο σαφής λέγοντας: «Νομίζω ότι κάποιοι τα λένε όλα αυτά επειδή επιθυμούν να… εκνευρίσουν τον κ. Κεδίκογλου και τίποτ’ άλλο»· και η συζήτηση έκλεισε εκεί.

Ιπτάμενος Σαμαράς

Και μια και ο λόγος για το προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή, έχω να σας πω και τούτο: ο Πρωθυπουργός πολύ θα ήθελε, όπως μου είπαν, να μεταβεί στη συμπρωτεύουσα από την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή από το Σάββατο, για να συναντήσει εκεί φίλους και κομματικά στελέχη, αλλά δεν πρόκειται να το πράξει. Πάει στη Θεσσαλονίκη με το κρατικό «Εμπραέρ» (και όχι με το ενεργοβόρο Gulfstream), με μοναδικό συνεπιβάτη του τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Σ. Κεδίκογλου. Φεύγει από την Αθήνα στις 9.30 το πρωί της Κυριακής, στις 10.00 θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 στο «Μακεδονία Παλλάς» και στις 11.00 θα μιλήσει στο προσυνέδριο. Αμέσως μετά επιστρέφει στην Αθήνα, γιατί ως γνωστόν οι Κυριακές για τον κ. Σαμαρά είναι εργάσιμες ημέρες.

nnn

Και καλά, θα πείτε, δεν θα συναντηθεί με τον κ. Καραμανλή και με τα άλλα κυβερνητικά ή κομματικά στελέχη; Ισως ναι, ίσως και όχι, είναι η απάντηση, αλλά για να είμαι πιο ακριβής, θα έχει σύντομες συνομιλίες με αυτούς που θα βρεθούν την Κυριακή στο «Μακεδονία Παλλάς». Οσοι θέλουν λοιπόν να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό δεν έχουν παρά να περιμένουν για να τον δουν είτε στο ξενοδοχείο είτε στους χώρους του συνεδρίου.

Τηλεκαβγάς κυριών

«Φεύγω τώρα, πάω να καταθέσω τη μήνυση στην Πιπιλή» είπε η κυρία Ραχήλ Μακρή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και αποχώρησε από πρωινή εκπομπή, στην οποία είχε «θερμό επεισόδιο» με την κυρία Φωτεινή Πιπιλή («καβγατζού», όπως την αποκαλούν οι καλοί της φίλοι). Η κυρία Ραχήλ, που εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό πάνελ με κοκκινοπράσινη εμφάνιση και με μπλουζάκι (χωρίς να απεικονίζεται πάνω σ’ αυτό ο αγαπημένος της… παπαγάλος), έπνεε τα μένεα εναντίον της κυρίας Πιπιλή επειδή τη ρώτησε εάν διορίστηκε στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ. Πάντως, ο κ. Ι. Αμοιρίδης (της ΔΗΜΑΡ) που βρισκόταν και αυτός στο πάνελ, έμεινε ο άνθρωπος στήλη άλατος βλέποντας τον καβγά των δύο κυριών και την εμμονή της Ραχήλ να «ισοφαρίζει την κυρία Μαρία Ρεπούση με τον… Κασιδιάρη» όσον αφορά το Ολοκαύτωμα.

nnn

Ηταν βέβαια και το ζήτημα του ελέγχου των τσαντών στη Βουλή, τον οποίο θυμήθηκε η κυρία Πιπιλή και επιτέθηκε για άλλη μία φορά στη Ραχήλ που αρνήθηκε να παραδώσει την τσάντα της για έλεγχο: «Είναι φασισμός να ψάχνουν την τσάντα» ήταν η απάντηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο κ. Αμοιρίδης δεν άντεξε και τη ρώτησε: «Καλά, στο αεροδρόμιο όταν σου ψάχνουν την τσάντα τι είναι;». Η Ραχήλ απάντησε: «Αλλο πράγμα στο αεροδρόμιο».

nnn

Ποιος θα πληρώσει το ταξιδάκι των μελών της Προκαταρκτικής Επιτροπής στο Ισραήλ; Η Βουλή των Ελλήνων, δηλαδή οι φορολογούμενοι, θα το πληρώσουν. Μπορεί ορισμένα μέλη να ζήτησαν να ανακρίνουν στο Ισραήλ τον κ. Μιωνή (με πρώτη την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου) αλλά στην πορεία ουδείς έδειξε πρόθυμος να πάει. Ο κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης ήταν εξαρχής αντίθετος, ο κ. Χαλβατζής του ΚΚΕ είπε να πάει η Επιτροπή στο Ισραήλ, αλλά να μείνει μόνον πέντε ώρες, ο κ. Κοντονής του ΣΥΡΙΖΑ είπε «ναι», αλλά στη συνέχεια δεν στήριξε το «ναι» του.

Μήνυση στον αρχηγό

Αλλο πάλι και τούτο. Πληροφορήθηκα ότι δύο αξιωματικοί κατέθεσαν μήνυση εναντίον του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχ. Κωσταράκου για «υπέρβαση πειθαρχικής εξουσίας». Και ξέρετε γιατί; Επειδή τους έριξε δέκα ημέρες φυλάκιση. Τέτοιο πράγμα, να μηνύουν δηλαδή ανώτεροι αξιωματικοί τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, δεν ξανάγινε. Οι δύο αξιωματικοί του είχαν στείλει έγγραφο με το οποίο του απηύθυναν το ερώτημα εάν θα γίνουν και άλλες μειώσεις, απολύσεις στελεχών και αλλαγές στο συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών. Και πώς νόμιζαν ότι θα τους απαντούσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.