Οι άνθρωποι της επόμενης ημέρας που διαχειρίζονται τις τύχες του ποδοσφαιρικού τμήματος καταστρώνουν σχέδια

Οι 4 πυλώνες προσέλκυσης ικανών παικτών για την ΑΕΚ της Γ' Εθνικής

Ομολογουμένως μόνο ως εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η επιλογή της Γ’ Εθνικής για ποδοσφαιριστές με αρκετά χρόνια θητείας στην κορυφαία λίγκα του ελληνικού ποδοσφαίρου ή για άλλους νεαρότερης ηλικίας οι οποίοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους σε αυτήν και πρόλαβαν να πείσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα ότι μπορούν να σταθούν σε υψηλότερο επίπεδο. Ακόμα και όταν πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας, όπως εν προκειμένω η ΑΕΚ.

Οι άνθρωποι της επόμενης ημέρας που διαχειρίζονται τις τύχες του ποδοσφαιρικού τμήματος και συγκεκριμένα οι κκ. Ντούσαν Μπάγεβιτς (εκτελεστικός διευθυντής), Τραϊανός Δέλλας (προπονητής), Νίκος Λυμπερόπουλος (τεχνικός διευθυντής) και Ακης Ζήκος (υπεύθυνος Ακαδημιών) το γνωρίζουν καλά αυτό. Και για να αντεπεξέλθουν των δυσκολιών προσελκύοντας ποδοσφαιριστές με ικανότητες, έχουν καταστρώσει ένα σχέδιο που αποσκοπεί στο να καμφθούν αντιστάσεις και να ξεπεραστούν ενδοιασμοί και βασίζεται στους ακόλουθους τέσσερις άξονες:

1. Οι βάσεις της αντεπίθεσης θα είναι στέρεες καθώς η ΑΕΚ της νέας τάξης πραγμάτων δεν χτίζει για την επόμενη τριετία, αλλά για τα 50 χρόνια που ακολουθούν. Επιχειρεί τη γιγάντωσή της σε όλα τα τμήματά της και έχει ως στόχο την σταθεροποίησή της σε ευρωπαϊκά πρότυπα λειτουργίας στηριζόμενη σε πρότυπες προπονητικές εγκαταστάσεις και καινούργια γήπεδα – γυμναστήρια για όλα τα τμήματά της.

2. Επικεφαλής της προσπάθειας είναι ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης, ένας οικονομικός κολοσσός της εποχής με ξεκάθαρη επιθυμία να οικοδομήσει πάνω στις κιτρινόμαυρες στάχτες δημιουργώντας κατι μεγάλο. Το «σε 3 χρόνια πρωταθλητές στην Α’ Εθνική μέσα στο δικό μας γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια» δεν είναι μια ατάκα που λέγεται έτσι για το Θεαθήναι. Είναι τα λόγια του ίδιου του (αποκαλούμενου και ως) Τίγρη, αφού εκείνος έχει δώσει τη σαφή εντολή να μεταφέρονται ακριβώς έτσι στους ενδιαφερόμενους μεταγραφικούς στόχους!

3. Η οικονομική σταθερότητα της ομάδας στο εξής δεν θα απειλείται. Οι πληρωμές θα γίνονται στην ώρα τους, οι ποδοσφαιριστές θα έχουν το μυαλό τους αποκλειστικά και μόνο στο ποδόσφαιρο, θα αισθάνονται ασφαλείς και θα παραμένουν προσηλωμένοι στη δουλειά τους και μόνο σε αυτή.

4. Επαγγελματική εξασφάλιση. Σε δύο χρόνια από σήμερα, οι ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν την ομάδα να επιστρέψει στα σαλόνια της Α’ Εθνικής – τουλάχιστον οι περισσότεροι εξ αυτών – θα αποκτήσουν δόξα, θα περάσουν στην ιστορία ως εκείνοι που βοήθησαν την Ενωση στα δύσκολα και συνέβαλαν στην αναγέννησή της, αλλά πρωτίστως θα εξασφαλίσουν καλά συμβόλαια διότι «ο Μελισσανίδης δεν θα ξεχάσει αυτούς που σήμερα βάζουν πλάτη», όπως μεταφέρεται στους παίκτες που ενδιαφέρουν την Ενωση.

Αυτοί είναι οι 4 πυλώνες του σχεδίου τους οποίους επεξηγούν οι άνθρωποι της επόμενης ημέρας σε όλους τους ποδοσφαιριστές που προσεγγίζουν. Με την υποσημείωση ότι όλα αυτά μεταφέρονται από άνδρες που έχουν γράψει τη δική τους ξεχωριστή ιστορία με τη φανέλα της ΑΕΚ και οι οποίοι δεσμεύονται προσωπικά για όσα μεταφέρονται, παίρνοντας ασφαλώς και οι ίδιοι ένα δικό τους, σημαντικό αναμφίβολα ρίσκο.

Αρναούτογλου Βαγγέλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.