Αντιδράσεις στη Βουλή για την στάση του χρυσαυγίτη βουλευτή

Ως «αρνητής του Ολοκαυτώματος» των Εβραίων από τους ναζί, αυτοπροβλήθηκε ο κ. Ηλ. Κασιδιάρης κατά την συζήτηση για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Αναφερθείς στον μάρτυρα της υπό διερεύνηση υπόθεσης κ. Σ. Μιωνή, ο οποίος απέστειλε από το Ισραήλ όπου ζει γραπτώς τις εξηγήσεις του στα ερωτήματα που του ετέθησαν μέσω του αρμόδιου προξενικού υπαλλήλου στο Τελ Αβίβ, ο κ. Κασιδιάρης είπε ότι «ο Εβραίος Σ. Μιωνή είναι το κλειδί της υπόθεσης».

«Είναι προσωπικός θαυμαστής του Αντ. Σαμαρά και ΄΄κολλητός΄΄ του Στ. Παπασταύρου και βλέπουμε να σκίζονται οι της ΝΔ γι’ αυτόν. Δεν έρχεται σε αυτή την επιτροπή γιατί συμμετέχουν αρνητές του ολοκαυτώματος».

Και δήλωσε: «Και βέβαια συμμετέχουν αρνητές του ολοκαυτώματος. Εμείς δεν θέλουμε να πάμε στο δολοφονικό κράτος των σιωνιστών. Αυτός ο κύριος όταν πατήσει το πόδι του στη χώρα μας θα πάει στη Δικαιοσύνη».

Η στάση του προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Β. Οικονόμου ο οποίος όταν ανέβηκε στο βήμα απευθύνθηκε στον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Χ. Αθανασίου, λέγοντάς του: «Στην Γερμανία ποια θα ήταν η αντιμετώπιση του αρνητή του Ολοκαυτώματος; Πέντε χρόνια φυλακή».

Παρά τις αντιδράσεις από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής, ο κ. Οικονόμου είπε: «Πέρασε εδώ από το βήμα ο αρνητής του ολοκαυτώματος των Εβραίων. Υπάρχει ποινική αντιμετώπιση αυτής της συμπεριφοράς; Όταν σας έλεγε η ΔΗΜΑΡ για την ανάγκη του αντιρατσιστικού νόμου έρχεται η πραγματικότητα να σας δείξει την αναγκαιότητά του».

Σε παρέμβασή του ο κ. Αθανασίου επικαλέστηκε την πρόταση – προσθήκη νόμου που κατέθεσε η ΝΔ με την οποία εισηγείται ποινικές κυρώσεις για τις περιπτώσεις επιδοκιμασίας των γενοκτονιών, του Ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού.

Σταυρόπουλος Λάμπρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.