Το 1972 καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών η 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Σκοπός, η ενημέρωση της παγκόσμιας κοινότητας για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και την ανάγκη ανάληψης θετικής δράσης από τον κάθε πολίτη σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Θέμα της φετινής ημέρας «Think, Eat, Save» («Σκέψου, Κατανάλωσε, Προστάτεψε»). Στοίχημα του φετινού εορτασμού της 5ης Ιουνίου 2013 είναι να ενθαρρυνθεί κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης ώστε να μειώσει το διατροφικό του αποτύπωμα στον πλανήτη.

Με αφορμή λοιπόν το μήνυμα της φετινής παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος είναι ευκαιρία να στραφούμε στην κατανάλωση προϊόντων με μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο όπως τα οργανικά για την παραγωγή των οποίων δεν χρησιμοποιούνται χημικά ή τοπικές ποικιλίες που δεν χρειάζεται να ταξιδέψουν ημέρες για να φτάσουν στο πιάτο μας. Προστατεύουμε το περιβάλλον, επιλέγουμε τοπικά προϊόντα, μειώνοντας το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και στηρίζοντας παράλληλα την τοπική αγορά.

Γραφείο Τύπου
Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.