http://2.bp.blogspot.com/-LmxbUzPWfZY/UazEgcOJHOI/AAAAAAAB8wU/41aAz3VRmf0/s1600/1.JPGΑυτός, ένας 23χρονος λαθρομετανάστης από την Αλβανία. Για να βγάλει το μεροκάματο εργαζόταν ως βοσκός και για συμπλήρωμα έκανε τον DJ σε κέντρα της Καβάλας. Αυτή, μία 13χρονη μαθήτρια από τα Σπάτα. Άλλο ένα ανήλικο κορίτσι που είχε «βουτήξει» στον κόσμο των social media. Αυτά τους ένωσαν, αυτά θα τους χώριζαν.

Η αρχή του τέλους της σχέσης των δύο νέων ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή, όταν και η μικρή Χριστίνα Κρασσά εξαφανίστηκε μυστηριωδώς αναστατώνοντας όσους την ήξεραν και φυσικά την οικογένειά της. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και το Χαμόγελο του Παιδιού συνέβαλε με την απήχηση που έχει στο να δημοσιοποιηθεί το θέμα. Η φωτογραφία της κυκλοφόρησε σε όλη την Ελλάδα και η έκκληση να βρεθεί η μικρή ήταν αγωνιώδης.

Η αβεβαιότητα ωστόσο δεν κράτησε πολύ. Σύντομα το Facebook της μικρής τα αποκάλυψε όλα. Δεν την είχε απαγάγει κανείς. Αυτή είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει την οικογένειά της, τους φίλους της, τα πάντα προκειμένου να συναντήσει τον «έρωτα» που έβλεπε στο πρόσωπο ενός 23χρονου Αλβανού που έμενε στο Παλιό τσιφλίκι Καβάλας και ονομάζεται Μαριόν Αγιάζι.

Σύμφωνα με την έρευνα της Αστυνομίας η μικρή Χριστίνα είχε γνωριστεί με αυτόν τον άνδρα μέσω διαδικτύου και κρατούσαν καθημερινή επαφή εδώ και δύο χρόνια. Από τα 11 της δηλαδή, όταν και αυτός ήταν 21. Τα γλυκόλογα έδιναν και έπαιρναν και με τον καιρό η κουβέντα -δημοσίως- είχε φτάσει στο να κλεφτούν. «Σε έχω αφήσει εγώ ποτέ;» της έλεγε αυτός, «Όχι και ελπίζω να μην το κάνεις» απαντούσε η Χριστίνα. Προφητικά λόγια αν σκεφτεί κανείς την κατάληξη της «απόδρασής» τους.

Η αδερφή της Χριστίνας είχε γνώση αν όχι των προθέσεων, τουλάχιστον των σκέψεων που περνούσαν από το μυαλό της 13χρονης. Ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη των πραγμάτων.

Η κραυγή αγωνίας της οικογένειας ήταν σπαρακτική. Τραγική φιγούρα η γιαγιά της ανήλικης η οποία απηύθυνε έκκληση προκειμένου να βρεθεί σώα και αβλαβής η Χριστίνα.

Τα ερωτόλογα στο Facebook

Οι διάλογοι και οι κουβέντες των δύο νεαρών στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης σοκάρουν. Όπως προκύπτει από τα μηνύματά του στο Facebook ο δράστης είχε γνωρίσει μέσω Διαδικτύου και την αδερφή της κοπέλας αλλά σχεδίαζε να «κλεφτεί» με την 13χρονη λίγο μετά το Πάσχα. Η συχνή τους επαφή έκανε την ανήλικη Χριστίνα να αισθανθεί οικεία μαζί του και να πάρει την απόφαση να πάει μόνη της μέχρι την Καβάλα να τoν βρει.

«Καλά μην κάνεις έτσι θα την βλέπεις δεν θα την πάω και στην Κίνα εδώ θα είμαστε» έγραψε σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει την αδερφή της 13χρονης η οποία τον ρωτούσε συνεχώς πως θα ένιωθε αν εκείνος έχανε τη δική του αδερφή. Ενδεικτικό των διαθέσεών του είναι και ένας δημόσιος διάλογος που είχε με την αδερφή της Χριστίνας όπου της έλεγε πως δεν θα την πάει και στην.. Κίνα! «Δεν με νοιάζει με ποιον θα είναι η αδερφή μου, αρκεί να είναι ευτυχισμένη» σχολίασε η αδερφή της.

Έζησαν τον «έρωτα» νηστικοί

Τα πράγματα όμως δεν ήταν τόσο εύκολα. Η μικρή πήγε στην Καβάλα, βρήκε τον Μαριόν, αλλά δεν μπορούσαν να ζήσουν ελεύθερα, όπως ήταν φυσικό. Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν τεράστια και ολόκληρη η Καβάλα γέμισε αστυνομικούς. Μάλιστα για τον εντοπισμό της Χριστίνας επιστρατεύτηκαν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά μέχρι και ελικόπτερο. Χάρις το Facebook η Αστυνομία βρήκε όλα τα στοιχεία που χρειαζόταν προκειμένου να βρει τα στοιχεία του δράστη. Τα έδωσε μάλιστα και στην δημοσιότητα για να βοηθήσουν οι πολίτες στην έρευνα.

Ο 23χρονος,είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη χώρα, είχε απελαθεί πέρυσι, καθώς είχε συλληφθεί για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης.

Οι νεαροί έπρεπε να κρυφτούν και δεν ήταν εύκολο. Ο Μαριόν, βοσκός κατά κύριο λόγο ήξερε τις πλαγιές και τα χωράφια του Παγγαίου καθώς εκεί πήγαινε τα πρόβατα. Τελικά επέλεξε να μείνουν σε μία αγροκατοικία με την Χριστίνα πεπεισμένος πως δεν θα τους εντοπίσει κανείς. Το φαγητό όμως ήταν αυτό που τους πρόδωσε.

Λόγω του ότι ήταν κρυμμένοι δεν είχαν πρόσβαση σε χρήματα οπότε έπρεπε να βρουν -άμεσα- κάτι φαγώσιμο. Ο Μαριόν παρακάλεσε έναν Βούλγαρο, βοσκό και αυτόν στο επάγγελμα να του δώσει ψωμί και τυρί για να φάνε. Τότε ήταν που και η 13χρονη ενημέρωσε μία στενή της φίλη πως είναι καλά και να μην ανησυχεί. Η κλήση από το κινητό της την πρόδωσε. Η Αστυνομία εντόπισε το σήμα της και πλέον όλα είχαν τελειώσει.

Προκειμένου να του στήσει ενέδρα η ΕΛ.ΑΣ πόνταρε στο να ζητήσει ο Μαριόν φαγητό από τον πρώην εργοδότη του. Έτσι και έγινε. Επικοινώνησε μαζί του και μαζί με την Χριστίνα έφτασαν στο σπίτι του να πάρουν κάτι φαγώσιμο. Ο άνδρας τους προμήθευσε φαγητό και τους άφησε να φύγουν. Η Αστυνομία ήταν σε ετοιμότητα και ένα βήμα πριν τον εντοπισμό τους.

Ο Μαριόν όμως τους αντιλήφθηκε. Στον δρόμο που πήγαιναν πως την αγροκατοικία μέσα από το δάσος, ο Μαριόν παράτησε την μικρή Χριστίνα στο σκοτάδι και έτρεξε προς το βουνό όπου καλά ήξερε προκειμένου να μην συλληφθεί από την Αστυνομία. Η 13χρονη βρέθηκε να περπατά μόνη της και το μαρτύριο της οικογένειας έληξε αίσια.

Αμέσως μέσω twitter το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε για τον εντοπισμό της μικρής. Πέρα από κάποιες γρατζουνιές στα πόδια που μαρτυρούσαν ότι είχε περάσει από το Παγγαίο, η μικρή Χριστίνα ήταν καλά στην υγεία της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας για προληπτικές εξετάσεις, ενώ στη περιοχή έφτασαν και τα συγγενικά της πρόσωπα.

Η επιχείρηση πάντως δεν σταματούσε εκεί. Εκκρεμούσε η σύλληψη του Μαριόν και το έργο της ΕΛ.ΑΣ γινόταν ακόμη πιο δύσκολο καθώς η Χριστίνα κρατούσε το στόμα της κλειστό. «Πήγα με την θέλησή μου, μην τον κυνηγάτε» φέρεται να είπε στις αρχές.

Τελικά βοήθησε και πάλι ο πρώην εργοδότης υποδεικνύοντας στους αστυνομικούς σημεία όπου ο Μαριόν θα μπορούσε να πάει. Σε ένα από αυτά εντοπίστηκε και συνελήφθη. Εκεί πήγαινε τα πρόβατα και εκεί βρήκε και μία κουφάλα δέντρου όπου και μπήκε μέσα. Δεν ήταν αρκετή για να τον κρύψει…

Τα ρατσιστικά σχόλια

Την ίδια ώρα που η κοπέλα αγνοείτο και βγήκαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία του νεαρού, έγινε γνωστό και το προφίλ του στο facebook το οποίο γέμισαν με αρνητικά σχόλια χρήστες του διαδικτύου. Πολλοί άδραξαν την ευκαιρία και με αφορμή την καταγωγή του τον εξύβριζαν χυδαία εξαπολύοντας ρατσιστικά σχόλια. Σε μερικά από τα σχόλια μάλιστα που έχουν αναρτήσει υπάρχουν και απειλές για την ζωή του.

«Δεν μετανιώνω για ό, τι έγινε»

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο 23χρονος Αλβανός, καθώς στις πρώτες του κουβέντες προς του αστυνομικούς της Διεύθυνσης Καβάλας ανέφερε: «Δεν έχω κάνει τίποτα για να το μετανιώσω».

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του, σκόπευε να παραδοθεί από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση πήρε τις ανάλογες διαστάσεις, αλλά η 13χρονη δεν το άφηνε να κάνει κάτι τέτοιο. Όπως φαίνεται στις αποκλειστικές εικόνες του ΕΝΑ CHANNEL, ο 23χρονος, που θεωρείται «υπεύθυνος» για τη φυγή της 13χρονης Χριστίνας Κρασσά από το σπίτι της στα Σπάτα, μετήχθη στην αστυνομία κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο Μαριόν Αγιάζι αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για αρπαγή ανήλικης.

Koolnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.