ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Άρχισε η δίκη στο Μονομελές Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας, αλλά η συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε κατάθεση νέων στοιχείων και διακόπηκε.

Μία υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών, πέρυσι τον Ιούνιο, κατά την οποία οι δράστες καταδιώχτηκαν από τους αστυνομικούς, αφού προηγουμένως είχαν πετάξει σάκο με 4 κιλά χασίς στο πάρκινγκ του «Βερόπουλου» στην Κοζάνη, εκδικάστηκε προχθές στο Μονομελές Εφετείο κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας.

Η δίκη δεν ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστεί στις 16 Ιανουαρίου 2014, αφού προηγουμένως κατατεθούν στο δικαστήριο σειρά εγγράφων και πειστηρίων που ζήτησε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου. Πάντως, οι εξελίξεις της χτεσινής ημέρας ήταν ραγδαίες, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο μοναδικός κατηγορούμενος, ένας 21χρονος αλλοδαπός από την Αλβανία, ο οποίος ήταν προφυλακισμένος στις φυλακές Φελλίου Γρεβενών από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε πως είναι αθώος, ζει στη Χαλκίδα και δεν ήρθε ποτέ στην Κοζάνη, ούτε φυσικά κατά την ημέρα που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα στο «Βερόπουλο», όπου έλαβε χώρα ένα ανθρωποκυνηγητό μεταξύ αστυνομίας και δραστών. Η συνήγορος του κατηγορουμένου, γνωστή ποινικολόγος Άιντα Κολοβού – Τζαβέλλα, εξαπέλυσε επίθεση στις αστυνομικές αρχές τις οποίες κατηγόρησε για σωρεία παραλείψεων και ζήτησε να κατατεθούν στο δικαστήριο πρόσθετα στοιχεία και πειστήρια.
Υποστήριξε ότι τα στοιχεία αυτά είναι σημαντικά και θα ανατρέψουν το κατηγορητήριο του πελάτη της, γι’ αυτό ζήτησε την αποφυλάκισή του, μέχρι την κατάθεση των στοιχείων, στο φως των οποίων θα πρέπει να επαναληφτεί η ακροαματική διαδικασία.

Τελικώς το δικαστήριο, μετά και από πρόταση του εισαγγελέα, αποφάσισε την προσωρινή αποφυλάκιση του 21χρονου αλλοδαπού κατηγορουμένου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Επίσης αποφάσισε ότι «αναβάλει κρείσσονες προκειμένου να προσκομιστούν άπαντα τα έγγραφα που αφορούν στην εξερεύνηση του χώρου διαφυγής δραστών και εγκατάλειψης πειστηρίων της εξερεύνησης δακτυλοσκοπικών που εγκαταλείφθηκαν στο χώρο όπου έγινε ο έλεγχος του δράστη…».

Επίσης, στην όλη υπόθεση υπάρχει μία σημαντική εξέλιξη, καθώς η συνήγορος υπεράσπισης, δήλωσε στον «Π» ότι έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε, ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα «κατά παντός υπευθύνου».

Για το χρονικό της σοβαρής αυτής υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικώνη η οποία έλαβε χώρα στις 14 Ιουνίου 2012, ο «Π» της επόμενης ημέρας, σε αποκλειστικό ρεπορτάζ, έγραφε:

Ανθρωποκυνηγητό κατά δύο εμπόρων ναρκωτικών εξαπέλυσαν χτες το πρωί οι αστυνομικές αρχές στην Κοζάνη, μπροστά στα μάτια δεκάδων πολιτών.

Οι δράστες μπροστά στον κίνδυνο να συλληφθούν πέταξαν στην άσφαλτο μεγάλη ποσότητα χασίς, η οποία προορίζονταν για τους υποψήφιους αγοραστές, οι οποίοι ήταν αστυνομικοί, όμως οι ίδιοι κατάφεραν να διαφύγουν. Η επιχείρηση στήθηκε χτες κατά τις 10.30 το πρωί στην περιοχή που βρίσκεται το σούπερ μάρκετ Βερόπουλος, από το Τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαΐδας. Τη στιγμή που οι δύο δράστες πήγαιναν στο χώρο του πάρκινγκ να παραδώσουν τα ναρκωτικά στους υποψήφιους αγοραστές, μη γνωρίζοντας μέχρι τότε ότι είναι αστυνομικοί, εμφανίστηκε περιπολικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ. Τότε οι έμποροι ναρκωτικών, κατά πάσα πιθανότητα δύο νεαροί Αλβανοί ηλικίας 25 – 30 ετών, κατάλαβαν ότι έπεσαν σε παγίδα αστυνομικών. Με κίνδυνο να συλληφθούν, πέταξαν στην άσφαλτο έναν ταξιδιωτικό σάκο και τράπηκαν πεζή σε φυγή. Αμέσως άρχισε ανθρωποκυνηγητό, ενώ όπως διαπιστώθηκε ο ταξιδιωτικός σάκος περιείχε περί τα 4 κιλά ινδική κάνναβη και βεβαίως οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

Παρά τη μεγάλη αστυνομική δύναμη που συμμετείχαν στην επιχείρηση, οι δύο αλλοδαποί έμποροι ναρκωτικών κατάφεραν να διαφύγουν και να χαθούν μέσα στα στενά, αν και ήταν μέρα μεσημέρι και στην περιοχή κυκλοφορούσε αρκετός κόσμος, μεταξύ αυτών πολλοί πελάτες του σούπερ μάρκετ. Μέχρι αργά το απόγευμα οι έρευνες δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα. Εκτιμάται ότι οι δύο αλλοδαποί δράστες, οι οποίοι αρχικά διέφυγαν πεζοί, στη συνέχεια πρέπει να επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο συνεργού που τους περίμενε και εξαφανίστηκαν.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι οι έμποροι ναρκωτικών ήταν πολύ «έμπειροι στη δουλειά τους» και κατάφεραν να παραπλανήσουν και να διασπείρουν τις αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν πολλές τηλεφωνικές συνομιλίες προκειμένου να κανονιστεί το ακριβές σημείο της συνάντησης για την αγοραπωλησία. Οι δράστες άλλαζαν συνεχώς τον τόπο του ραντεβού, στέλνοντας έτσι τους αστυνομικούς σε διάφορα σημεία. Έτσι, όταν ήρθε η ώρα της επέμβασης, οι δυνάμεις των αστυνομικών ήταν διασπαρμένες και οι έμποροι κατάφεραν να διαφύγουν.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών συνεχιζόταν μέχρι αργά το απόγευμα χωρίς αποτέλεσμα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.