Η Μπάγερν Μονάχου ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο μία απίστευτη χρονιά, αφού μετά το πρωτάθλημα Γερμανίας και το Τσάμπιονς Λιγκ κατέκτησε και το Κύπελλο, επικρατώντας στον τελικό της Στουτγκάρδης με 3-2. Έγινε έτσι η πρώτη γερμανική ομάδα που κάνει το “τρεμπλ” και η 7η στην Ευρώπη που το καταφέρνει.
Οι Βαυαροί μετέτρεψαν ένα φαινομενικά εύκολο βράδυ σε θρίλερ, αλλά τελικά κατάφεραν και έκαναν δική τους και αυτή την κούπα.

Η ομάδα του Χάινκες είχα τον απόλυτο έλεγχο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και κατάφερε να προηγηθούν στο σκορ στο 37΄, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μίλερ.

Από εκεί και πέρα, για τους βαυαρούς ανέλαβε δράση ο Γκόμεζ. Ο Γερμανός διεθνής στο 48’ έκανε το 2-0 για να κάνει το 3-0 στο 61’ και να μετατρέψει τον τελικό σε περίπατο.

Η Μπάγερν χαλάρωσε και έδωσε το δικαίωμα στην Στουτγκάρδη να απαντήσει, καθώς στο 71’ ο Χάρνικ μείωσε σε 3-1, ενώ στο 80’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής έκανε το τελικό 3-2, γεμίζοντας με άγχος τους Βαυαρούς στο τελευταίο δεκάλεπτο.


Bayern Munich 3-2 VfB Stuttgart Footyroom.com από Futbol2101

Η λήξη του αγώνα βρήκε τους Βαυαρούς να πανηγυρίζουν το τρεμπλ, κάτι που έχουν καταφέρει μόνοι οι Σέλτικ, Άγιαξ, Αϊντχόφεν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα και Ίντερ και τους παίκτες να σηκώνουν τον Γιούπ Χάινκες στα χέρια (ήταν το τελευταίο του ματς στον πάγκο της ομάδας).


ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Λαμ, Φαν Μπούιτεν, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Σβαϊνστάιγκερ, Ρόμπεν (83’ Τίμοστσιουκ), Μίλερ, Ριμπερί, Γκόμεζ (62’ Μάντζουκιτς).

ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ: Ούλριχ, Ρέντιγκερ, Τάσι, Νίντερμαϊερ, Μολινάρο (67’ Σακάι), Γκέντνερ, Μποκά, Χάρνικ, Μαξίμ (61’ Οκαζάκι), Τραορέ (75’ Κακάου), Ιμπίσεβιτς.

Νewsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.