Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εκπυρσοκρότησε το πιστόλι Χρυσαυγίτη βουλευτή στο «Ελ. Βενιζέλος»

30 Μαΐου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Η ΣΦΑΙΡΑ ΣΦΗΝΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ

Εκπυρσοκρότησε το πιστόλι Χρυσαυγίτη βουλευτή στο «Ελ. Βενιζέλος»Πανικό προκάλεσε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος, όταν την ώρα που παρέδιδε σε εξουσιοδοτημένο υπάλληλο ελέγχου το πιστόλι του, εκείνο εκπυρσοκρότησε λίγο πριν φθάσει στο ειδικό δωμάτιο όπου γίνεται η παράδοση αυτών των σχετικών αντικειμένων.

Προκλήθηκε πάντως μεγάλη αναστάτωση εωσότου διαπιστωθεί ότι η σφαίρα σφηνώθηκε στο πάτωμα και ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σε βάρος του βουλευτή σχηματίζεται δικογραφία για άσκοπους πυροβολισμούς.

Μετά το επεισόδιο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής συνέχισε το ταξίδι του, με την πτήση για Θεσσαλονίκη.

Το γεγονός πυροδότησε έντονες πολιτικές αντιδράσεις. Να ελεγχθούν οι άδειες οπλοφορίας που έχουν δοθεί σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής ζητούν με ανακοινώσεις τους ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

«Όσο η φασιστική βία της Χρυσής Αυγής δεν τυγχάνει της αποφασιστικής απάντησης της Πολιτείας, οι βουλευτές και τα μέλη της θα δρουν ανεξέλεγκτα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία «είναι παραπάνω από επιβεβλημένος ο έλεγχος των αδειών οπλοφορίας που έχουν οι βουλευτές της (Χρυσής Αυγής)».

Η εκπυρσοκρότηση [..] «αποδεικνύει ότι η ελληνική πολιτεία πρέπει να προσέχει σε ποιους παραχωρεί το δικαίωμα οπλοφορίας επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. «Το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα ήταν απλώς τυχαίο. Τα όπλα της Χρυσής Αυγής είναι απασφαλισμένα και έτοιμα να πυροβολήσουν οποιονδήποτε» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τέλος, η ΔΗΜΑΡ «με αφορμή και αυτό το περιστατικό» καλεί την Πολιτεία «να ελέγξει τις άδειες οπλοφορίες που έχουν οι βουλευτές της, δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς εμπλέκονται σε υποθέσεις που αφορούν την ίδια τη δικαιοσύνη»

Σπ. Κουντούρης

This entry was posted on Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2013 at 22:07 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply