Η UEFA ανακοίνωσε τους κορυφαίους του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, που ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο με τον τελικό του «Γουέμπλεϊ».

Οι διοργανωτές συγκέντρωσαν τις καλύτερες στιγμές της διοργάνωσης και απένειμαν τα βραβεία της παρελθούσης, πλέον, περιόδου μέσα από την ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.

Αναλυτικά λοιπόν, τα βραβεία κατάκτησαν:

Ομάδα: Δεν θα μπορούσε να είναι καμία άλλη εκτός της Μπάγερν, που έφτασε στον τελικό και κατάκτησε τον τίτλο «πετώντας» έξω από τη διοργάνωση Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

Γκολ: Εκείνο του Φιλίπ Μεξές στο ματς της Μίλαν με την Άντερλεχτ, όταν με θεαματικό ψαλίδι εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί «παράθυρο» των Βέλγων.

Προπονητής: Ο Γιούργκεν Κλοπ κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου τεχνικού της διοργάνωσης, καθώς οδήγησε εξαιρετικά την Ντόρτμουντ σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Αποτέλεσμα: Το συνολικό 7-0 με το οποίο η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν «ταπείνωσε» την Μπαρτσελόνα στους ημιτελικούς, κάνοντας πολλούς να μιλήσουν για «τέλος εποχής» στην κυριαρχία των «μπλαουγκράνα».

Η στιγμή: Το γκολ (με πέναλτι) του Ιβάν Κριστάνοβιτς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα με την Ντιναμό Κιέβου, χάρις στο οποίο οι Κροάτες απέφυγαν να μπουν στην επονείδιστη λίστα ως η τρίτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που δεν θα είχε σκοράρει στη φάση των ομίλων.

Αποκρούσεις: Ο Κριστιάν Αμπιάτι, ο οποίος έπιανε «τα άπιαστα» στο παιχνίδι της Μίλαν με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Ανερχόμενο αστέρι: Ο Φρανθίσκο Ρομάν Αλαρκόν Σουάρεθ, κατά κόσμον Ίσκο της Μάλαγα, ο οποίος στα 21 χρόνια του έκανε όλες τις μεγάλες δυνάμεις της ηπείρου να ορέγονται την απόκτησή του.

Megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.