Το 25% των παιδιών παγκοσμίως κινδυνεύει να έχει χαμηλή απόδοση στο σχολείο εξαιτίας μακρόχρονης κακής διατροφής, σύμφωνα με το βρετανικό φιλανθρωπικό ίδρυμα “Save the Children”.

Όπως αναφέρθηκε σε σχετική έκθεση, η έλλειψη συγκεκριμένων τροφών στην διατροφή ενός παιδού επηρεάζει καθοριστικά την δυνατότητά του να διαβάζει και να γράφει.

Η μελέτη -σύμφωνα με το BBC- έδειξε ότι τα παιδιά με κακή διατροφή μεγάλωναν έχοντας μικρότερο μέγεθος και όντας πιο αδύναμα, ενώ και ο εγκέφαλός τους δεν αναπτύχθηκε όπως έπρεπε.

Το θέμα θα είναι ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων των G8 που θα συναντηθούν στην Ιρλανδία τον επόμενο μήνα ενώ και η βρετανική κυβέρνηση για διεξάγει νωρίτερα ειδικό συνέδριο στο Λονδίνο.

Η μελέτη τιτλοφορείται “Food for Thought” (Φαγητό για σκέψη) και βασίζεται σε στοιχεία που πάρθηκαν από χιλιάδες παιδιά σε Εθιοπία, Ινδία, Περού και Βιετνάμ.

Megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.