Ο πρόεδρός κ. Νικόλαος Ράμμος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Γρεβενών, πρόκειται να υποδεχθεί  στα Γρεβενά, πολυμελή ομάδα του  Αγροτικού Επιμελητηρίου της πόλης Tekirtag της Τουρκίας, που θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη εργασίας από τις 3 έως και τις 6 Ιουνίου. Στην ομάδα αποστολής συμμετέχουν ο πρόεδρος του Αγροτικού Επιμελητηρίου Tekirtag, κος Osman Sari, στελέχη του επιμελητηρίου, αγρότες, έμποροι αγροτικών προϊόντων καθώς και εκπρόσωποι διαφόρων εμπορικών κλάδων και υπηρεσιών.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου της πόλης Arad της Ρουμανίας που συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα.Η  ομάδα πρόκειται να επισκεφθεί παραγωγικές μονάδες της περιοχής ενώ υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον για εμπορικές ανταλλαγές και συνεργασία σε θέματα τουρισμού.

Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης για το έργο “Mεταφορά Ορθών Αγροτικών Πρακτικών” του προγράμματος Civil Society Dialogue που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και την Τουρκία.

Στόχος τουπρογράμματος είναι να ενισχυθούν οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των χωρών της ΕΕ και η ενίσχυση της βιώσιμης συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων του Tekirdag της Τουρκίας, των Γρεβενών και της πόλης Arad της Ρουμανίας. Το πρόγραμμα Civil Society Dialogue ενισχύει την αμοιβαία γνώση και κατανόηση στα βασικά θέματα ένταξης των Τουρκικών Επιμελητηρίων στα Επιμελητήρια της ΕΕ, τη μεταφορά βέλτιστων

 

 

επιχειρηματικών πρακτικών στις δύο πλευρές και την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις στο εμπόριο και τις επενδύσεις κατά τη διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Πρόεδρος

 

Νικόλαος Ράμμος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.