ΕΡΤ και δήμοι σε ρόλο… Ιφιγένειας

Απολύσεις-εξπρές με λουκέτα στο ΔημόσιοΜε καταργήσεις φορέων -σε δήμους αλλά και στην ΕΡΤ-μελετά η κυβέρνηση να καλύψει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων του Δημοσίου που θα απομακρυνθούν.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα» τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά, με δεδομένο ότι μέσα στον Ιούνιο θα πρέπει να οριστικοποιηθεί η λίστα με τους φορείς από τους οποίους θα προκύψουν οι 2.000 υπάλληλοι που θα απολυθούν καθώς και οι 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει νέα εμπλοκή με την τρόικα.

Μέχρι στιγμής έχουν στοχοποιηθεί οι αμυντικές εταιρείες της χώρας, ενώ πλέον μπαίνει στο κάδρο και η ΕΡΤ. Πάντα ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο λουκέτων σε υπηρεσίες των δήμων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο αριθμός των επιόρκων που θα τεθούν σε οριστική αργία δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση το στόχο των 2.000 αποχωρήσεων.

Η τρόικα πιέζει για απολύσεις στην ΕΡΤ

Τα σενάρια για το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, με την κυβέρνηση να διαψεύδει το λουκέτο, αλλά να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο «κουρέματος».

Σύμφωνα με τη Real News, μελετάται να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ και να ανοίξει ξανά με 2.000 λιγότερους υπαλλήλους, κάτι που στηρίζεται στην έκθεση της τρόικας για την αποχώρηση δημοσίων υπαλλήλων ως το 2014.

Αυτή τη στιγμή στην ΕΡΤ εργάζονται 2.650 υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 630 είναι δημοσιογράφοι, 200 είναι μουσικοί, 90 διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ 1.730 ακόμη υπηρετούν από διάφορες θέσεις όπως σκηνοθέτες, εικονολήπτες, ηχολήπτες κ.α.
Το σενάριο λουκέτου και επαναλειτουργίας με μόλις 650 άτομα διαψεύδεται από την κυβέρνηση ενώ η γενικότερη συζήτηση περί λουκέτου ή ριζικής αναδιάρθρωσης προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις σχεδόν όλων των κομμάτων.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.