Ζητούν συνάντηση με τον υπ. Παιδείας – Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους

Μαραζώνουν τα ΤΕΙ από τις περικοπές, καταγγέλλουν οι καθηγητές

Τα οικονομικά προβληματα που αντιμετωπίζουν τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας επαναλαμβάνουν σε ανακοίνωσή τους οι καθηγητές των ΤΕΙ, οι οποίοι αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι αν αυτά δεν λυθούν, δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα Ιδρύματα.

Η Ομοσπονδία των καθηγητών ΤΕΙ ζητεί συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας και στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αντιμετωπίζουν τα ακόλουθα προβλήματα:

– Νέα μείωση του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού.

– Συνεχή μείωση των προϋπολογισμών, πάγωμα των προσλήψεων νέων μελών εκπαιδευτικού προσωπικού και αλλαγές που περιλαμβάνονται στο σχέδιο «Αθηνά» που όπως φοβούνται οι καθηγητές οδηγούν τα τμήματα των ΤΕΙ, με μαθηματική ακρίβεια σε μαρασμό, με τελικό διαφαινόμενο αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις, την κατάργησή τους κτλ.

Οι εκπρόσωποι των καθηγητών των ΤΕΙ συνεδρίασαν πριν από τρεις ημέρες και συζήτησαν εκτενώς τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα Ιδρύματα με αφορμή τη μείωση του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.