Mitropolites«Καλά στην υγεία τους» είναι οι δύο ιεράρχες, ο συρορθόδοξος επίσκοπος Γιοχάνα Ιμπραχίμ και ο ελληνορθόδοξος μητροπολίτης Χαλεπίου Πέτρος, που απήχθησαν τον περασμένο μήνα στη Συρία, δήλωσε στην Κωνσταντινούπολη αξιωματούχος της κυριότερης οργάνωσης της συριακής αντιπολίτευσης, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δώσει καμία ένδειξη για τους απαγωγείς τους.

«Η μοναδική πληροφορία που είναι βέβαιη για εμάς είναι πως πριν από δύο ή τρεις ημέρες ένας γιατρός επισκέφθηκε τους δύο ιεράρχες. Είναι καλά» δήλωσε ο Αμπντούλ Άχαντ Στέιφο, μέλος επιτροπής που συνέστησε ο Εθνικός Συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης προκειμένου να διερευνήσει τις απαγωγές αυτές.

Ο Στέιφο είπε πως οι προσπάθειες της επιτροπής να έρθει απευθείας σε τηλεφωνική επαφή απέτυχαν και πως λαμβάνουν «πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες για την ταυτότητα των απαγωγέων και για τις απαιτήσεις τους για λύτρα».

Ερωτηθείς για τις διάφορες πιθανές εκδοχές, απάντησε: «Οι απαγωγές αυτές μερικές φορές γίνονται από εγκληματικές συμμορίες, μερικές φορές από το καθεστώς (του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ), μερικές φορές, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, οι ταξιαρχίες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού είναι υπεύθυνες για τέτοιες απαγωγές, ώστε να τους επιτρέψουν να πραγματοποιήσουν ανταλλαγές ομήρων».

«Οι δύο ιεράρχες είναι πολύ γνωστοί στη Συρία για την ανθρωπιστική δράση τους, για την υπεράσπιση μιας ειρηνικής συνύπαρξης ανάμεσα στις διάφορες θρησκευτικές ομάδες της συριακής κοινωνίας. Και επίσης, (η απαγωγή τους) στέλνει ένα σήμα στους χριστιανούς στη Συρία και στην περιοχή» σχολίασε «γι” αυτό θέλουμε αληθινά να απελευθερωθούν».

Οι δύο ιεράρχες, ο Γιοχάνα Ιμπραχίμ, επικεφαλής της συρορθόδοξης μητρόπολης του Χαλεπιού (βόρεια Συρία) και ο μητροπολίτης Πέτρος, επικεφαλής της ελληνορθόδοξης μητρόπολης της πόλης, απήχθησαν στα τέλη Απριλίου στο Κάφαρ Ντάελ, κοντά στο Χαλέπι.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή τους, όμως πηγές στους κόλπους της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και το συριακό καθεστώς, έχουν δηλώσει πως οι απαγωγείς είναι «Τσετσένοι τζιχαντιστές».

 

www.koutipandoras.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.