Εκατοντάδες αστυνομικοί σε πρώην πολιτικούς – Φύλαξη και για τις χήρες τους!Μία ολόκληρη στρατιά αστυνομικών απασχολείται για την φύλαξη πολιτικών προσώπων. Αξιοπερίεργο είναι πάντως πως η Αστυνομία απασχολεί προσωπικό όχι μόνο για τους εν ενεργεία πολιτικούς, αλλά και για τους πρώην, μέχρι και τις χήρες αυτών!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Παραπολιτικά, οι αστυνομικοί που μισθοδοτούνται από την Βουλή είναι περισσότεροι από 500 και αντιστοιχούν στο ανθρώπινο δυναμικό περίπου δέκα Τμημάτων!

Ο πραγματικός αριθμός ωστόσο που έχει επιφορτιστεί με την φύλαξη του κτηρίου δεν ξεπερνά τους 250. Οι υπόλοιποι διατίθενται στην φύλαξη πολιτικών προσώπων και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απορίας άξιο τι υπηρεσίες προσφέρουν.

Ο κατάλογος είναι μακρύς και έκπληξη προκαλεί ο αριθμός των αστυνομικών που απασχολούνται σε πρόσωπα που είτε δεν είναι στην Βουλή, είτε έχουν αποσυρθεί από την πολιτική!

Μεταξύ αυτών και ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος ο οποίος μέχρι και σήμερα διαθέτει δύο αστυνομικούς για την φύλαξή του. Όσους δηλαδή και η Μαρία Δαμανάκη η οποία έχει να εκλεγεί βουλευτής από το 2009 οπότε και μετακόμισε στις Βρυξέλλες ως Επίτροπος της ΕΕ.

Αστυνομική φύλαξη διαθέτουν και ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Γιώργος Καρατζαφέρης οι οποίοι φυλάσσονται από έναν αστυνομικό έκαστος. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτή της χήρας του αείμνηστου προέδρου της Βουλής, Γιάννη Αλευρά, η οποία έχει στην διάθεσή της έναν ανθυπαστυνόμο…

Έξι(!) αστυνομικούς διαθέτει και η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, ενώ από πέντε έχουν και οι κύριοι Δημήτρης Σιούφας και ο Φίλιππος Πετσάλνικος.

Όλα τα ρεκόρ πάντως σπάει η φύλαξη του Απόστολου Κακλαμάνη ο οποίος διαθέτει συνολικά μία ντουζίνα αστυνομικών να τον προσέχουν με τους έξι να είναι για την προσωπική φύλαξή του και τους άλλους έξι για αυτήν του σπιτιού του.

Παρόμοιο μέγεθος φύλαξης διατίθεται και στον πρώην πρόεδρο (για μία μέρα) της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα. Οι αστυνομικοί που τον προσέχουν είναι συνολικά επτά, εκτός του αριθμού που μπορεί να αποσπάσει ως βουλευτής Β’ Αθηνών.

Οι πρώην πρωθυπουργοί

Φύλαξη έχουν ακόμη, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Σημίτης διαθέτοντας από έξι και τέσσερις αστυνομικούς αντίστοιχα.

Τέλος ίδιου μεγέθους φρουρά έχουν ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου με τον αριθμό των αστυνομικών που τους φυλάσσουν να ανέρχεται στους οχτώ, έξι από την δύναμη της Βουλής και δύο από πού δικαιούνται ως βουλευτές.

Όλοι οι αστυνομικοί που απασχολούνται στην Βουλή έχουν λαμβάνειν ένα επίδομα της τάξης των 80-100 ευρώ, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως ο νυν πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έχει μειώσει κατά 100 τον αριθμό των αστυνομικών αυτών επιχειρώντας να μετατεθούν σε πιο μάχιμες θέσεις που υπάρχει ανάγκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.