Η ιστορία του 25χρονου τυμπανιστή που δολοφονήθηκε στο Λονδίνο

Λι Ρίγκμπι: Ο ασυνήθιστος θάνατος ενός συνηθισμένου στρατιώτηΤυμπανιστής στο Β’ Τάγμα του Βασιλικού Συντάγματος Τυφεκιοφόρων και πατέρας ενός αγοριού δύο ετών ήταν, μεταξύ άλλων, ο 25χρονος Λι Ρίγκμπι, ο βρετανός στρατιώτης που αποκεφαλίσθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από δύο ισλαμιστές σε δρόμο του Γούλγουϊτς, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Ο «Ρίγκερς», όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του, γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1987 στο προάστιο Κράμπσαλς του Μάντσεστερ και  ξεκίνησε τη στρατιωτική του καριέρα το 2006, αμέσως μετά το τέλος του λυκείου. Εκπαιδεύτηκε στο στρατόπεδο του Κάτερικ, στη Βρετανία, όπου τοποθετήθηκε ως χειριστής πολυβόλου, αλλά επειδή ήξερε να πάιζει ντραμς συμμετείχε ταυτόχρονα και σε στρατιωτική μπάντα κρουστών.

Η πρώτη του μετάθεση εκτός Βρετανίας ήταν στην Κύπρο. Υπηρέτησε στη στρατιωτική βάση της Δεκέλειας κι επέστρεψε στο Λονδίνο το 2008. Το καλοκαίρι του 2009 βρέθηκε στο Αφγανιστάν, στην επαρχία Χελμάντ, όπου έμεινε για έξι μήνες, στη βάση Γουοκάμπ κοντά στην πόλη Μούσα Κάλα. Στις αρχές του 2010 μετατέθηκε στη Γερμανία, ενώ από το 2011 μέχρι το θάνατό του υπηρετούσε σε βάση του Γούλγουϊτς.
Ηταν παντρεμένος από το 2007 με την σχολική του αγάπη, τη Ρεμπέκα Μέτκαλφ. Είχαν αποκτήσει μαζί ένα αγόρι δύο ετών, τον Τζακ, αλλά τον τελευταίο καιρό το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση. Ήταν φανατικός οπαδός της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ οι φίλοι και οι συνάδελφοι του τον θυμούνται πάντα ευδιάθετο.

«Ηταν μια από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές του τάγματος, πάντα γελαστός κι έτοιμος να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα με ένα αστείο», τονίζει ο φίλος του, αξιωματικός Νεντ Μίλερ, προσθέτοντας πως «δεν το έκρυβε πως ήταν ένας περήφανος οπαδός της Γιουνάιτεντ και συνεχώς μας έλεγε πως η ομάδα θα ξαναπάρει φέτος το πρωτάθλημα».

«Η Λι ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Ηταν πρόθυμος να βοηθήσει τον καθένα γύρω του και φρόντιζε πάντα τις αδελφές του. Από τότε που ήταν μικρό παιδί, ονειρευόταν να γίνει στρατιώτης. Ηθελε να ζήσει τη ζωή του και να είναι ευτυχισμένος. Η οικογένεια του ήταν το πιο σημαντικό πράγμα γι’ αυτόν. Ηταν ένας υπέροχος γιος, σύζυγος, πατέρας, αδελφός, θείος και φίλος για πολλούς ανθρώπους», ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια του Ρίγκμπι, η οποία διαμένει μόνιμα στη πόλη Ρότσντεϊλ.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.