Διαβάστε το Ψήφισμα

Στον σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρθηκε την Πέμπτη (23/5) μιλώντας στον Star-fm 933, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης, όπου προγραμματίζει να μεταφέρει τα τμήματα της ΔΟΥ Γρεβενών Δικαστικό και Ελέγχου στη ΔΟΥ Κοζάνης.

“Ανησυχώ μήπως αρχίσει το ξύλωμα…” ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης και χαρακτήρισε τα κριτήρια “απαράδεκτα”.
Μίλησε ακόμη και για την ομόφωνη απόφαση – ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για τις περιπτώσεις των Γρεβενών και Φλώρινας…

Ακούστε τι είπε:

 
Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για τη μεταφορά του Τμήματος Ελέγχου και Δικαστικού της Δ.Ο.Υ. Γρεβενών και Φλώρινας

Έπειτα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Γεωργίου Δασταμάνη στο χθεσινό, 22/5/2013, Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας συζητήθηκε ως θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως η μεταφορά του Τμήματος Ελέγχου και Δικαστικού της Δ.Ο.Υ. Γρεβενών και της Δ.Ο.Υ. Φλώρινας στη Δ.Ο.Υ. Κοζάνης και στη Δ.Ο.Υ. Καστοριάς αντίστοιχα.

Ομόφωνο το Περιφερειακό Συμβούλιο καταδίκασε την υλοποίηση τους ως άνω μέτρου και προέβη σε σύνταξη ψηφίσματος διαμαρτυρίας το οποίο θα κοινοποιηθεί στον Υπουργό Οικονομικών με το εξής περιεχόμενο:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Δακής, οι Αντιπεριφερειάρχες και σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας πληροφορηθήκαμε με κατάπληξη και οργή ότι στη συνάντηση που έλαβε χώρα στις 21/4/2013 στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων εξετάστηκε, μεταξύ άλλων, η μεταφορά του Τμήματος Ελέγχου και Δικαστικού της Δ.Ο.Υ. Γρεβενών και της Δ.Ο.Υ. Φλώρινας στη Δ.Ο.Υ. Κοζάνης και στη Δ.Ο.Υ. Καστοριάς αντίστοιχα.

Με την υλοποίηση του ως άνω μέτρου η Κυβέρνηση προβαίνει σε συρρίκνωση και πλήρη απαξίωση των Περιφερειακών Ενοτήτων Γρεβενών και Φλώρινας στερώντας από τους πολίτες ευρύτατο περιεχόμενο παρεχόμενων υπηρεσιών από τις υπάρχουσες Δ.Ο.Υ.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον, άνευ διαλόγου, προσανατολισμό του Υπουργείου σε μέτρα που θίγουν την αυθυπαρξία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας και οξύνουν τα ήδη υπάρχοντα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

ΚΑΛΟΥΜΕ

Τον Υπουργό Οικονομικών να μην επιτρέψει την εφαρμογή του άνω μέτρου και να προβεί σε κατάργησή του.

Δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε σθεναρά σε ρυθμίσεις που αντί να αναβαθμίζουν τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τις παροπλίζουν και τις καθιστούν αδύναμες να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του τόπου τους.»

Η κινητοποίηση του Περιφερειακού Συμβουλίου υπήρξε άμεση και αναδεικνύει την ομοψυχία και την περιφερειακή συνείδηση που το διέπει.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.