Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν ζημιώθηκε το Πανεπιστήμιο

Αθώος για το iPhone στην ηθοποιό ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Ι. ΠαντήςΑθωώθηκε ο αντιπρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Γιάννης Παντής αντιμετώπιζε κατηγορία για απιστία στην υπηρεσία καθώς στο κατηγορητήριο αναφερόταν ότι με χρήματα του πανεπιστημίου δώρισε ένα κινητό τηλέφωνο iPhone στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη.

Απολογούμενος ο κ. Παντής είπε: «Τη Ναταλία Δραγούμη την είδα μία φορά. Ενδιαφέρθηκε να προβάλει το έργο του πανεπιστημίου σε μία τηλεοπτική εκπομπή. Τελικά το θέμα δεν προβλήθηκε». Για τη δωρεά του τηλεφώνου επέρριψε τις ευθύνες στον τότε διευθυντή του καταστήματος εμπορικών ειδών «Λογότυπος» Γιώργο Δημητριάδη, το οποίο διαχειρίζεται η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του ΑΠΘ. «Αυτός φρόντισε το κινητό τηλέφωνο μέσω του “Λογότυπου”. Εγώ αρνήθηκα να το πληρώσω» τόνισε χαρακτηριστικά στην απολογία του.

«Εκτελούσα εντολές του αντιπρύτανη» αντέτεινε κατά την απολογία του ο κ. Δημητριάδης ο οποίος επίσης κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο από τις κατηγορίοες για άμεση συνέργεια στην απιστία, απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και υπεξαίρεση. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο βάσισε το σκεπτικό της απόφασής του στο ότι δεν ζημιώθηκε το πανεπιστήμιο.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.