Σαμαράς: Η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτηΙκανοποιημένος από τα πρόσφατα ταξίδια του σε Κίνα και Αζερμπαϊτζάν εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, από τον οποίο έγινε δεκτός στις 2.30 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Πολύ καλό το ταξίδι» είπε ο κ. Παπούλιας. «Θα ακολουθήσουν κι άλλα» σημείωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «επειδή πρέπει να διαμορφώνουμε ευκαιρία για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Γίνεται με αυτόν τον τρόπο σαφές ότι η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά σε χώρους, που της αξίζει να έχει επαφές, και να μπορέσει να δημιουργήσει ευκαιρίες επενδύσεων για να μειωθεί η ανεργία, ειδικά στους νέους που είναι και το κυριότερο μέλημά μου».

«Θέλει παρακολούθηση αυτή η προσπάθεια» τόνισε είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Χωρίς follow up, δεν γίνεται» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Nα το πω με τα λόγια του Ελύτη; Πρέπει να είμαστε του ολίγου και του ακριβούς», χρησιμοποιώντας ένα απόσπασμα από το τελευταίο δοκίμιο του ποιητή «Ο κήπος με της αυταπάτες».

Ο κ. Σαμαράς απάντησε στο ενδιαφέρον του κ. Παπούλια για την κατάσταση στη Σανγκάη και τον ενημέρωσε ότι τόσο ο νέος Κινέζος Πρόεδρος, όσο και εκείνος του Αζερμπαϊτζάν, χάρηκαν για την πρόσκληση να επισκεφθούν την Ελλάδα. «Αυτοί βρίσκονται ανάμεσα σε γίγαντες» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε: Σταθεροποιήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη και τώρα τη σταθεροποιούμε στον παγκόσμιο χάρτη. Ευκαιρίες, εξωστρέφεια και επενδύσεις. Ετσι πολεμάμε και έτσι θα τη νικήσουμε την ανεργία που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του τόπου».

ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.